Dresik_ Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 WITAM! Jako poczatkujacy w uprawie konopi indyjskich chcialbym zadac podstawowe pytanie dotyczace mojego growbox´a! Jak to zdaniem doswiadczonych osob WYGLADA? Jakie nasionka waszym zdaniem najlepiej zasiac? Jakie donice docelowe!? Jakich treningow uzywac itd.? Wszystkie komentarze przyjme na klate! Jestem poczatkujacy ale bardzo profesjonalnie staram sie podejsc do tego tematu ! GROWBOX: Namiot - 80x80x160 (srebrny) Oswietlenie - Sylvania GroLux HPS 250w Reflektor - Shiny Liso Zasilacz - ETI HPS&MH 250w Podnoszenie/Opuszczanie Lampy - Easy Roller x2 Wentylacja - Wylot - Vents TT 125mm 220-280m3/h Wentylacja - Wlot - Helicoidal Vents 100mm 108m3/h Filter Weglowy - Odorsok 125x300 475m3 Pomiar - Temperatury/Wilgotnosci NAWOZY: -ziemia BioBizz Light Mix -BioBizz Root Juice -BioBizz Bio Grow -BioBizz Bio Bloom -BioBizz Bio Heaven -BioBizz Top Max -BioBizz Alg A Mic POZDRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Witaj Wentylacja - Wylot - Vents TT 125mm 220-280m3/hWentylacja - Wlot - Helicoidal Vents 100mm 108m3/hFilter Weglowy - Odorsok 125x300 475m3 Na wlot nie trzeba żadnego wentylatoraFiltr i wentylator wylotowy musi mieć zbliżoną przepustowość, czyli wentyl 280m3 to i filtr 280m3 Reszta całkiem fajnie Na start weź sobie zwykłą odmianę, nie automatyczną, a jaką konkretnie ? Czytaj opisy i ta która Ci się spodoba to bierz, to już kwestia gustu. Załóż growloga jak już wystartujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Cześć. Możesz wziąść filtr z nieco wiekszą przepustowością zwiekszy to żywotność filtra i wydajność.Im większa średnica układu wentylacyjnego tym mniejszy hałas Co do odmiany... jakbym był na Twoim miejscu i to by był mój pierwszy grow zacząłbym od czegoś co jest proste w uprawie wybacza wiele błędów i szybko kwitnie a przy tym daje dobry plon. Taką odmianą jest np; Skunk#1 tutaj masz więcej informacji na temat tej odmiany. https://holenderskiskun.pl/Katalog-nasion,id,364/Skunk_1 Nasiona są tanie, kwitnie w 5-7 tyg tak że bardzo szybko i przy tym daje duży plon. Tutaj masz kolejny link z odmianami dla początkujących. https://holenderskiskun.pl/Katalog-nasion,show,indoor?filter[v]=for_beginners Poleciłbym Ci organiczne nawozy Biotabs nie wiem czy o nich slyszałeś. Na forum jest kilka fotorelacji zakończonych jak i trwających z użyciem tych nawozów wpisz w wyszukiwarce a napewno znajdziesz. To są tylko rady Sam zdecyduj co jest dla Ciebie najlepsze! Sluchaj głosu serca a przede wszystkim czytaj dużo artykułów na forum i oglądaj fotorelację by uczyć sie na cudzych błędach. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dresik_ Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 Dziekoweczka wariaty ogolem wystartuje kolo 10 lutego wiec growlog bedzie napewno jeszcze pytanie dotyczace treningu... Chce zeby swiatlo dawane przez moja HPS'ke bylo uzyte w 100 %. SCRoG czy S.O.G? Oraz wasze opinie tez mnie bardzo interesuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Żadnego treningu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Posłuchaj Anonymous'a! Na początku zobacz jak rozwijaja się rośliny naturalnie. Pożniej zaczniesz eksperymentować z treningami. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dresik_ Posted February 7, 2015 Author Share Posted February 7, 2015 Dziekoweczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.