wiki86 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 mam pytanie 22 grudnia zasadziłem kiełki do ziemi i przez 1,5 tygodnia trzymalem w terrarium u agamy była obsówa w wysyłce growboxa , roślinka urosła wypuściła 4 listki wysokość 6 cm . Naświetlam 18/6 W tej chwili jest już w growboxie ,czy powinna być taka mała ?? Jeszcze coś będzie z niej . temperatura w boksie gdy żarówka jest włączona to 26-27,5 a jak wyłączona 19-20,8 , Jaka powinna być wilgotność , kiedy nawozić i czym , mam ( biohumus i florvit na wzrost) Co zrobić aby zaczeły rosnąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrtomasz Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 http://trawka.org/topic/32901-uprawa-konopi-jestes-poczatkujacy-wejdz-i-przeczytaj-a-bedziesz-wszystko-wiedzial/ Wilgotność minimum 30%, ja miałem przez 2 dni 32-35 % i rosła, ale powoli.. Wszystkie informacje znajdziesz w linku powyżej.... Poczytaj... warto! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 mam ( biohumus i florvit na wzrost) te nawozy sobie odpuść, już lepiej nic nie dawać. Wyjmij ten keramzyt. Błędem było zasadzenia dwóch w jednej doniczce. Jak rośliny są młode podlewa się je raz a porządnie (raz na tydzień). Zostaw je w spokoju, nie podlewaj przez 5 dni i wrzuć znów zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 jak wyzej od dziel panienki od siebie a tak po za tym błoto błoto i jeszcze raz błoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki86 Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Nic się nie zmieniło nadal nie chcą rosnąć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Żarówkę zawieś poziomo. Podlewałeś je ? Rośliny młode podlewa się raz na tydzień. Korzeń ma rosną i szukać wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Jesli po kilku dniach niepodlewania nic sie nie zmini.Przesadz do innej ziemi. Tylko ostroznie z korzeniami bo w tak "mlodym wieku" latwo uszkodzic glowny korzen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.