grower1 Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Witam! Kupilem gotowe podloze : mieszanina torfow + nawoz + keramzyt. To podloze nasycone jest nawozem Osmocote 15-09-09 i Plant Starter Npk 10-52-10. Ph 5.5-6. I pytanie czy to wystarczy pod automaty? Jaka wybrac doniczke? Czy od razu do donicy w ktorej bedzie roslo do konca czy przesadzac w coraz to wieksze? I czy domieszac cos z ta ziemia? Mam jeszcze biohumus jak by co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Witaj A nie lepiej było kupić normalną ziemię z growshopu ? I pytanie czy to wystarczy pod automaty? Wystarczą, może aż za bardzo, na start rośliny lubią jałowe podłoże. Jaka wybrac doniczke? Jak największą, im większa tym lepiej. 7 litrów minimum. W zależności ile masz miejsca możesz wybrać kwadratową lub okrągłą, jak masz dużo miejsca to wybieraj okrągłą, jak mało to kwadratową lub worki uprawowe czyli SmartPot. Czy od razu do donicy w ktorej bedzie roslo do konca czy przesadzac w coraz to wieksze? Automaty wsadzaj od razu do docelowej. I czy domieszac cos z ta ziemia? Możesz dodać perlitu (1,50zł za litr), na 10 litrów ziemi można dać 3 litry perlitu, polepszy właściwości gleby. Mam jeszcze biohumus jak by co Na nic się nie przyda. Kup sobie na kwitnięcie jakiś porządny nawóz bio z growshopu a nie z supermarketu Link to comment Share on other sites More sharing options...
grower1 Posted October 10, 2014 Author Share Posted October 10, 2014 Nazwa jakiegos nawozu na kwitniecie bym poprosil. I od kiedy go stosowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 BIOBIZZ BIO-BLOOM 500ML ORGANICZNY NAWÓZ NA KWITNIENIE Proszę bardzo Jak stosować masz tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grower1 Posted October 10, 2014 Author Share Posted October 10, 2014 Ok. A automaty zaczac od 20/4 i pozniej przestawic sie na 12/12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Ja bym leciał cały czas 18/6 a w późnym kwitnieniu zmienił na 12/12 ale ja automatów nie uprawiałem pod lampą więc słabo znam się na nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.