Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Ocena pomysłu/planu działania.

Recommended Posts

Opublikowano

Nie wiem czy dobry dział :) Witam wszystkich starających się mi pomóc. W końcu po dłuższym czasie namyśliłem się na swój pierwszy Indoor (Parę OUT-ów już za mną) i póki co mam taki plan:

- Box 1,2m x 1,2m x 2,0m

- 16x donica 14l z substratem COCO od ATAMI

- HPS 600w dual 90k lumenów

- zestaw wentylacyjny 480m3/h

- zestaw nawozów ATAMI do COCO

- i co dowiedziałem się z innego tematu przydało by się zakupić PH i EC metr, tak też uczynię

ale teraz mam kilka pytań, co według was było by rozsądniejsze:

1) 12/12 od seeda do zbioru

2) 7dni wega a później scrog, tylko czytałem, że na klonach to lepiej idzie niż z nasion, mniejsza z tym, jaka mniej więcej powinna być odległość siatki o oczkach 10cm x 10cm od COCO w donicy przy HPS 600W bo chyba to też ma znaczenie.

3) Jak wy montujecie tą siatkę w boxie? Drewniana rama do okoła, postawiona niczym stół bez nóg a na niej siatka czy jak to najlepiej zrobić?

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Witaj

Jeżeli coco to koniecznie pH i EC metr.

1) a nie lepiej fotoperiod 12/1 ? taki jak ja mam, czyli weg = 12/1, flo = 11/13 i co dwa tygodnie skracasz o pół godziny świecenie. 12/12 od seeda też można.

2) jakie oczka w siatce to już mniej ważne, mniejsze oczka można zastosować jak lecisz siatkę do treningu, większe oczka jak porosły za duże i chcesz je ograniczyć. 

3) a po co rama ? na start wystarczy 4 rogi zaczepić by się trzymała, później będzie już na roślinach wisieć.

Jako że to Twój pierwszy indoor odradzam coco i siatki, leć na ziemi bez żadnych treningów, z 14 dni weg.

Opublikowano

Dziękuję ci bardzo za pomoc. Na innym forum ludzie pisali mi że sezonówka w boxie i tak i tak przez np. 50dni jest fotoobojęna i najlepiej świecić 18/6 żeby urosła większa, a dop. po tych 50dniach dać 12/12 żeby kwitła. W sumie to ja już nie wiem co i jak na OUT takich dylematów nie ma.

Opublikowano

pełnosezonówka przez 50 dni fotobojętna ? wow  :Facepalm:  :laugh: nie czytaj takich głupot bo tylko głowę sobie zaśmiecasz. W obecnym growlogu mam weg 16 dni i to za długo bo miało być 14 dni. Moim zdaniem spokojnie 14 dni wegetacji wystarcza :) 

Opublikowano

O widzisz. Ale dalej mam problem. Mam 2 opcje:

1) Mam dajmy na to sezonówkę której czas kwitnienia to 7tyg. Kiełkuję ją, po czym trzymam na weg. 14 dni fp 12/1. Po 14dniach zmieniam na 11/13 i dop. po mw. 10dniach zaczyna kwitnąć + oczywiście 7 tyg. kwitnienia = 73 dni całej uprawy.

2) Mam dajmy na to automata który od seeda do zbioru ma 75dni, to takiemu lepiej by było świecić 18/6 czy 20/4 (weź pod uwagę również cenę prądu).

Jak w obu przypadkach 1/2 wyglądało by porównanie zbioru opcji 1 do opcji 2. Mówiąc tutaj o ilości plonu (przy założeniu że rosły by w tych samych warunkach) oraz jakości plonu (stosunek liści do topów, ilość popcornu) oraz wielkości ogólnej rośliny.

Opublikowano

1. opcja malina

2. Joker po tym growlogu całkowicie przesiada się na normalne a nie automaty, jak myślisz dlaczego ? 

Bierz normalne, sadź w ziemi, i nie kombinuj bo jeżeli pierwszy raz to tylko spieprzysz. 

Opublikowano

Bardzo dziękuję za twoje cenne rady ale żeby już mieć swięty spokuj proszę o odpowiedź na jeszcze jedno pytanie.

Gdybym jako substrat użył substrat COCO od ATAMI, oraz ich zestaw nawozów do COCO, mierzył za każdym razem EC i PH to tak na prawdę czym różni się jeżeli chodzi o uprawę COCO od gleby prócz tym że coco samo w sobie nie ma nic pokarmu dla roślin (substrat od atami jako jedyny chyba ma na 1 tydz.) ? Z waszą pomocą (GL na forum) chyba dociągnę do końca?

Opublikowano

Masz chęć to bierz i działaj ;) Po prostu cocos jest bardziej wymagający ale jeżeli czujesz się na siłach to czemu nie ? :) 

Coco od atami dobrze się spisuje, w growlogu Hipera możesz zobaczyć taki zestaw.

Opublikowano

hehe czytam i niewierze gdzies ty to przeczytał do 50 dni foto obojetna szczyt głupoty ale coz kolejna perła 

coco  hmmmm  nie wroze nic dobrego dla poczatkujacego growera lecz troche wiem co i jak z kokosem 

wiec jezeli masz checi i słuchac wskazowki co do uprawy w koko to jestem bardzo chetny by ci pomoc lecz jeden warunek jest fotorelacja

by  moc ci pomoc 

Opublikowano

GL będzie na pewno. Bez tego ani rusz. W sumie w COCO/HYDRO/AERO najważniejszą sprawą raczej jest wiedzieć o co chodzi. Przeczytałem o tym COCO chyba już wszystko co się da. Cenne rady dotyczące podlewania itp. Grunt to dobre PH i EC. Po każdym np. podlaniu sprawdzać PH i EC roztworu który wyleciał dołem i korygować. Myślę że wraz z waszą pomocą jakoś to do końca dojdzie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+