Vito Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Witaj Ja obstawiam przenawożenie plus popalenie kwasem (ocet). Jakie masz pH wody po rozrobieniu w niej nawozu ? Ja bym do nawozów bio/org nie lał octu, niewielkie odbiegły pH mniej zaszkodzą niż kwas na korzenie. Czy przez nawozy ? Bardzo możliwe, dużo ludzi miało podobne problemy stosując nawozy tej firmy. Ciekawy byłem czy to tylko moja opinia, porozmawiałem z znajomymi growerami z NL i NIKT nie używa tych nawozów, owszem słyszeli... Wystarczy wpisać w youtube green planet, filmy z growów zamieszcza tylko producent, a dla porównania wpisz sobie biotabs - masa video growlogów Sam mam 3 filmiki nie moje ale do opublikowania z nawozów biotabs Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteMoscow Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 nie nie nie gdy daje green planet to już octu nie daje ! po dodaniu samego nawozu już mam ph 6,5. gdy podlewam sama wodą to dodaje octu żeby zbic ph dobrowiany z 7.1 na 6.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Do samej wody nie powinno się dodawać regulatorów pH ! Podlewasz rozcieńczonym kwasem. Gdybyś podlewał samą wodą nie zauważył byś że te pH jest za wysokie, a tak palisz cały czas korzenie lejąc wodę z kwasem. Prawdopodobnie nie pokazało by żadnych oznak złego pH Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteMoscow Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 dobra dzięki vito wieczorem zaczne działac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.