Qulka Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Mam pytanie, czy jeżeli zapyle krzaczka AF np AutoMazar w domu w ograniczonej wysokości/szerokości i małych doniczkach np.5l to czy nasiona które użyję na OUT będą karłowate czy wyrosną normalnie jak pisze producend 70-80cm? Myślę że wysokość jest ,,zakodowana" w genach więc powinny wyrosnąć normalne ale wole dopytać. Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 normalne doniczki czy srodowisko nie maja wplywu na geny. pytanienie mysle 'czym zapylasz' jak sie domyslam femke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chwastu Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 srodowisko ma wplyw na geny hehe widac to np robiac rewega 3 razy , i roslina sie zmienia , jesli porownasz jak wygladala pierwsza damka z nasionka a pozniej do rewegow to nawet liscie moga wyrosnac o innym wygladzie, a to caly czas ta sama roslina tylko konopia sie dostosowywuje do warunkow, , co do wielkosci na vegu jaka osiagaja to na to ma wplyw jak zadbamy o warunki podloza , czym lepsze tym roslina wieksza , zreszta qulka napisz co chcesz dokaldnie zrobic co z czym skrzyzowac itd bo malo zrozumiale to jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 'nienaturalnego' tudziez z przekreconym zegarkiem ruchanka nie rozkminialem hehe i jak najbardziej sie zgadzam ze taki wplyw sroodowiska ma znaczenie. a ziomus o af pisze i o out ach jakis wiec faktycznie moze najpierw niech sprecyzuje. bo do tego ze wielkosc doniczek matek, nie ma wplywu na wielkosc ich dzieci, w normalnych warunkach hehe, chyba sie zgadzamy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qulka Posted October 18, 2013 Author Share Posted October 18, 2013 Chce zamówić 5 pestek regularnych jakiejś mocnej odmiany AF. Wysadze te 5 pestek indor i dam działać naturze tzn.Chce żeby się zapyliły. Będe je miał w doniczkach 3-5L. A pestki które wyrosną chce wykorzystać na out door w 2014r Czaicie chłopaki Ogólnie chodziło mi o to czy jeżeli będą indor w doniczkach 3l i wyrosną 30-40cm to czy nasiona które otrzymam i wysadzę na out w 2014r będą ograniczały się np do tych 40cm czy normalnie będą rosły ? Pozdróweczka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alias21 Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 nie bede male beda normalne , będa normalne, ja zapyliłem aF Ak47 i wiem ze wszystkie beda takie jak potrzeba;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.