dub Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Witam, Zaczynam może nietypowy temat który nie był poruszany zbyt często.Przez przypadek odkryłem miliony stworzeń w swoich donicach.Na początku była "panika" i zimny pot.Następnie zacząłem badać owe stworzenia i po oględzinach, próbach makro wniosek jest następujący:Wg mnie jest to Macrocheles robustulus:Zastosowaniedo zwalczania poczwarek wciornastków;jaj, larw i poczwarek ziemiórek (Sciaridae), szczególnie mniejszych larw.Lyprauta larw.Wykazuje także pewne działanie w stosunku doinnych owadów glebowych, takich jak skoczogonki i nicienie.jaj ćmy Duponchelia fovealis.jaj śmietki kapuścianej (Delia radicum).Oribatida.Przy uprawie organicznej jak najbardziej tego typu stworzenia są pożądane dla nas.Co mogę powiedzieć od siebie?Od pewnego czasu miałem dość wielki problem z ziemiórkami, które latały wszędzie.Jakiś czas temu zdziwiłem się, że nie lata ani jedna.Przyczyny nie szukałem i zaakceptowałem ten fakt naturalnie oczywiście cieszyłem się, że nie ma już irytujących muszek latających przy głowie.Po za irytującym lataniem potrafią wgrywać się w korzenie i je niszczyć jak i również przyklejone do żywicy potrafią masowo umierać i robić problemy.Oto zdjęcie moje makro, nie najlepsze ale są tak małe, że cieszę się, że udało mi się tak zrobić chociaż:Tutaj daje film z akcji: Informacja ze sklepu: MACRO-MITEDlaczego podejmuję ten temat?Ponieważ cena owych robali jest kosmiczna wg mnie i jeżeli mi się uda je hodować to przełamię tą barierę i zaoferuje możliwość ganja farmerom zwalczania szkodników właśnie w ten sposób (naturalny sposób o który często zabiegamy. Teraz potrzebuję więcej informacji na temat hodowli i karmienia oraz środowiska jakie potrzebują do rozmnażania. wyczytałem ze najlepiej rozmnażają się w temperaturze 25 stopiTeraz tylko trzeba im dostarczyć jedzenia,Może ktoś chce w tym pomóc? Oczywiście robale dostaje ode mnie za darmo.Możemy tutaj sobie to ogarnąć w ten sposób, bo to wydaje się być dobrym sposobem na tępienie niechcianych gości w boxie. No i ta cena..... która chyba odstrasza każdego.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.