...:::debastator:::... Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 Mam pytanie, z tydzień temu oklapły mi liście na roślince i zaczęły pomału żółknąć krawędzie (nie jest to normalne żółknięcie, wszystkie listki żółkną, nawet te młode na górze). Stwierdziłem, że upał dał im po d.pie, podlałem więc soczyście wodą, z delikatną dawką nawozu (HESI COMPLEX). Za parę dni popadał deszczyk, więc nie byłem, wczoraj nie dałem rady, więc dzisiaj po 4 dniach sloneczka wbijam i co prawda nie pogorszyło się im nic, ale liście nadal są oklapnięte, podlałem znowu soczyście wodą z nawozem (Niecałe 2L na roślinke), i tu pytanie, czy dobrze zdiagnozowałem problem i jest to problem z suszą, czy potrzebują czasu żeby odbić, czy może czegoś tam im brakuje, na 5 roślin dwie mają taką jazde. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheton Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 No moim zdaniem te oklapniete liscie to wina tego, ze jest za sucho i za malo wody "wsysnela" roslina.Jestem pewien, ze gdyby ze dwa dni popadalo, jej wyglad zmienilby sie na lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
...:::debastator:::... Posted July 19, 2013 Author Share Posted July 19, 2013 Oki, dzięki, w takim razie jutro znów podleje, tyle że samą wodą, może troszke biohumusa dam Link to comment Share on other sites More sharing options...
RastaBoy92 Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Wygląda tylko na podwiniętą nie żałuj wody i pod wieczór podlej jej z 5l , Biohumus nie powinien zaszkodzić , pomyśl też o azocie Z fartem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.