uera1 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Witam mam takie pytanie moze ktos z was sadzil MJ w ziemi gdzie rosna drzewka iglaste ? Znalazlem przekozacka miejscowke gdzie az mi szkoda tam nie posadzic, naslonecznienie caly dzien miejsce zdala od ludzi + bardzo ciezko mi sie tam dostac normalnie przecudne, ale jest wlasnie taki problem ze ponoc gdzie rosna iglaki ziemia jest zakwaszona . Mam wiec takie pytanie bo wyczytalem ze nawet jak sie wsypie w dolki ziemie kupcza to i tak sie po czasie zakwasi od ziemi iglakow niewiem ile w tym prawdy ale mam taki pomysl aby przez miesiac czasu sypac tam odkwaszacze takie jak wapno dolomity i nawozy azofoski i gnojowki dopieo potem wsypac ziemie kupcza z gnojowka podkreslam ze na miejscowce benda same automaty czyli mniej wiecej uprawa trwa jakies 2 do 3 miesiecy co o tym myslicie czy to przejdzie ?? niecche sie nameczyc z tym wszystkim a potem nawet niebedzie chcialo rosnac moze ktos juz sadzil w iglakach ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMYK Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Jak stare są iglaki ?. Będziesz miał duży problem z podniesieniem PH z pod iglaków one lubią bardzo kwaśną glebę. Moim zdaniem (pracownik w ogrodnictwie) nie warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uera1 Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 trull to jednak da rade zasadzic chyba no jak ja ziemie bende przygotowywal z 3 tygodnie bedzie nawozona i nawapniana moze bedzie dalo rade ale czy jestes pewwny ze na tym zdjeciu te rosliny niesa w donicach ?? trull to jednak da rade zasadzic chyba no jak ja ziemie bende przygotowywal z 3 tygodnie bedzie nawozona i nawapniana moze bedzie dalo rade ale czy jestes pewwny ze na tym zdjeciu te rosliny niesa w donicach ?? A coo do iglakow to sa mlode wlasnie idealne maja z 1.5 metra ze 3 bym wycia zeby slonce swiecilo non stop prosze sie dalej wypowiadac na ten temat w szczegolnosci ci ktorzy juz sadzili w iglakach MODTEAM: nie pisz posta pod postem, uzywaj opcji EDYTUJ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rasz Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 da rade na 1000000% sadz podsyp dolomitem raz i bedzie gitarra robilem tak juz 2 razy i mialem zdrowe planty i dobre palenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.