uera1 Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Witam mam pytanie moze ktos z was uprawial trawke na polu chodiz mi czy taka ziemia na polu sie nada dokladnie ota co sie uprawia kukurydze , zazwyczaj sadzone bylo w czarno-ziemi w takiej gdzie glownie rosna pokrzywy, zawsze sie sprawdzalo jednak teraz mam okazje zrobic uprawe na polu kukurydzy ziemia tam jest brazowa , jak myslicie czy MARY JANE na takiej ziemi bedzie sie dobrze rozwijala ?? podkreslam ze przynoszenie innej ziemi na ta miejscowke niewchodzi w gre, dajcie odpowiedz szczegolnie ci co moze taka akcje robili . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slomianin Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Pewnie cos tam urosnie, wiadomo ze lepsza ziemia kupiona w worku. Ja bym raczej sie martwil dziecmi kukurydzy- nie dosc ze zwina plon, to mozesz jeszcze nigdy z takiego pola nie powrocic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIBgibon Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Nie kombinuj z ziemia spod kukurydzy bo h wie jakie tam nawozy dawali,mozesz posadzic na tym polu,ale lepiej w worku z ziemia np. spod pokrzyw badz kupna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lordrevan Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 do plecaka załaduj worek to nie są ciężkie rzeczy, a jak mówisz że tylko automaty nie tej ziemi znowu nie będziesz przenosić tonami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rasz Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 ja bym zaryzykował w tym polu kukurydzy ...tez bede robil w tym roku troche na polu kukurydzy i chyba ziemie zostawie tą z pola.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
uciulanygiecik Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 oblookaj okolice na pewno znajdziesz gdzies jakies pokrzywy albo chociaz lepsza glebe zeby zmieszac z ta na polu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetrahydrokanabinolowy Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Wszystko co piszą wyżej jest prawdą, sam wszystko sprawdziłem. Słaba gleba to słabe rośliny. Lepiej się zastanowić, czy aby na pewno opłaca się wysadzać tam roślinki i później mieć niewiele palenia (do tego jeszcze to AF, więc spierdolić coś jest łatwiej, a później roślina ciężko się zbiera do kupy). Ziemia spod pokrzyw będzie dobra, możesz też kupić ziemię w sklepie. Niby nie chce się jej nosić na plecach, ale to później owocuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Jezeli rok po roku sadzona jest tam kukurydza to ziemia wyssana jest z mikro i makro elementów. Jak wysoka rośnie tam kukurydza?myślisz ze nie zasłoni Ci tych automatów? Czy wiesz jakie jest tam ph? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rasz Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 wykosic trzeba mały okrąg chyba logiczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.