Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Liście zmieniają kolor od środka

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. Od 3-4 dni zauważyłem że moje liście zaczynają zmieniać kolor od środka ale tylko te na których zaczynają pojawiać się topy. Co robię źle ? Szukałem na forum o niedoborach ale nie ma już fotek i ciężko mi ocenić. Proszę o pomoc

Tylko od środka. Tak jak na fotografii. Postaram się jak najszybciej wrzucić lepszą , większą. Jeżeli to niedobór Siarki, to będzie ok Planton S na ratowanie ?

Opublikowano

To jest niedobór siarki. Oprócz tego, że liście ci żółkną od strony łodygi to nowa partia liści wyrosła długa jak igła, ale nie rozrosła się na boki. Pewnie liść w miejscu, w którym wychodzi z pochwy jest jak sucha gałązka. Jak nic nie poradzisz to górna partia liści ci zdechnie razem z topami. Czy pomoże ci planton S (jeżeli zawiera siarkę) to ciężko powiedzieć, bo nie wiadomo z jakiego powodu wystąpił niedobór. Jeżeli masz za niskie ph to ci nie pomoże, a nawet zaszkodzi. Jeżeli ph masz ok i pojawił ci się niedobór siarki (co byłoby niesłychane, bo masz roślinę na oucie) to cokolwiek zawierające siarkę przeznaczone do użytku dla roślin ci pomoże.

Opublikowano

A według mnie planton s nie nadaje się bo zawiera duże ilości azotu co spowalnia kwitnienie zapodaj pod planta niewielką ilość siarki i dolomitu

Opublikowano

Panowie ! Jest co raz gorzej.

Jest to Easy Sativa. Podłoże ziemia uniwersalna. Ma już około 75 dni. Na szczycie i tam gdzie pojawiają się topy , liście robią się żółtawo-białe. Cztery razy podsypywałem dolomitem oraz innymi dodatkami by ziemia była bogatsza w minerały. Ogólnie podlewam zawsze Burzą Kwiatów i oprysk Asahi SL.

Możecie mi powiedzieć co tu się dzieję? Proszę Was o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dopiero teraz dotarło do mnie że jest potrzebna Sól Gorzka , tak jak napisał jeden z użytkowników. Jadę szukać apteki

Kupiłem sobie ten siarczan magnezu pare dni temu. Jestem w szoku jak roślina szybko się zregenerowała, a odrosty rosną z prędkością 5-6 cm dziennie ! Szok. Dodaje 5gramów na litr wody, 5 gram Planton S oraz Substrala Burza kwiatów. Jest taki power że szczena opada

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+