NO Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 yo, mam takie pytanie, zrobiłem gnojówke z pokrzyw, pościnałem młode pokrzywy zalałem cieplą wodą i odstwaiłem na ogródku zakrwywajać steropianem przyciśnietym kamieniem. Gnojówka ma ciemny kolor i śmierdzi, myśłałem, że wszystko jest idealne póki nie zauważyłem, że wiadro od początku jest ułamane tak że jest spora dziura między steropianem a wiadrem.Czy gnojówka bedzie miała swoje właściwości i czy nadaję się pod planty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wojtec Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 ja też robię taki preparat na wszystko i nawet specjalnie zrobiłem małe otworki, na różnego rodzaju gazy wydobywające się podczas fermentowania, żeby przypadkiem nie jebnęło Link to comment Share on other sites More sharing options...
NO Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 Z tego co wiem to fermentacja zachodzi poprzez brak dostępu tlenu, jak wino więc nie wiem czy bedzie miała zachowane swoje włąściwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wojtec Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 ważne aby woda zakryła materiał zielony, w ten sposób tlen się nie dostaje, tyle starczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
NO Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Mam jeszcz jedno pytanie, w jakim stosunku mieszać z wodą, 1:10 wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wojtec Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 zapomniałem Ci powiedzieć: co 2-3 dni należy taką gnojówkę przemieszać aby ją natlenić jak rozcieńczać i jak stosować? to zależy czy robisz oprysk czy nawóz. jeśli oprysk - to 5 dniach fermentacji jeśli nawóz to po 4 tygodniach jeśli 1 kg pokrzyw zalałeś 10 litrami wody taką gnojówkę rozcieńczasz 1:10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1523 Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 ja przygotowałem tę "gnojówkę" Trzymana 17 dni wszystko robione wg przepisu. Muszę opryskać jakieś chwasty z mszycą i zobaczę czy się boją Obrałem sobie za tester jednego z chwastów podlewając według przepisu - Rośnie w oczach Ale na MJ narazie nie będę testować niech podrosną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuuba_24 Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 widzicie... takie proste a bezkonkurencyjne na weg'a !!do oprysku musisz ją rozcieńczyć. przynajmniej do 1/5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.