darekkrk Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Witam.Problem tego typu ze żółkną szczyty, nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jest to 32 dzień wega. Na samym początku dostały trszkę fast roota i był delikatny problem przypalaniem. Zrobiłem flush i potem już nic nie dawałem. pechy: Afrodite auto z Kanabi ziemia: Nie pamiętam nazwy ale zakupiona w growshopie oświetlenie : 250 HPS temp:26 doniczki: 12l zdjęcia nie są najlepszej jakości ale mam nadzieje ze wystarczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrd9 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Wyglada na początkowy niedobór cynku. Chodź fotki do konca nie sa wyrazne i moga byc to calkiem zdrowe rosliny ( bardzo prawdopodobne ) bo mlode wyrastajace partie sa czesto lekko jasniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elcnU Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Jak dla mnie lekki niedobór azotu lub wczesny poczatek flo skoro to automaty to kto wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
keteshing Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 albo masz za wysoka tempe i przepala... jaka masz temperature ? moze to tez byc niedobor żelaza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekkrk Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Temp. w granicach 26 stopni wiec nie jest zle. Podlewane było odstana kranówka wiec moze to tez być przyczyną. Ostatnie podlanie bylo wodą destylowana może to coś pomoże w zrównoważeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@d@ms Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Jak to W ogóle nawozów nie stosujesz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kluseczka Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Jasne szczyty świadczy o niedoborze pierwiastków śladowych (mikroskładników). Prawdopodobnie żelaza (Fe) albo sierki (S). Należy zastosować nawóz zawierający mikroskładniki. Zazwyczaj nawozy NPK same w sobie je zawierają. Są też nawozy zawierające wyłącznie mikroskładniki. Podlewanie wodą destylowaną jest błędem gdyż wypłukuje ona substancje odżywcze z korzeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.