Stachuuu Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 moze ma ktos jaka koncepcje ? podobna sytuacje mialem na oucie ale to chyba nie slimaki...2 roslinki....a tu te hujki w kwiecie ktory mam w pokoju myslicie ze mogly se przeskoczyc do mj i wpieprzaja mi ja?a tu kwiat ktory ma te biale robaczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
citral Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 to mogą być muszki chmielowe mogły zostawić jajka w podłożu sprawdz co jest pod spodem liścia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stachuuu Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 tu jest link gdzie lepiej widac te biale robaczkito czyba skoczygonki ...to skoczogonki ale czy one napewno zjadaja liscie? i zt ego co widze to nie mam ich u siebie w doniczce...;/wiec co mi wpierdala i dziurawi liscie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIBgibon Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 tez mam takiego kwiata w pokoju i tez w korzeniach zyje to kurst...:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganjarz Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Dzieje się to na wszystkich roślinach czy tylko jednej? Mogłeś trafić też na taką mutację, ja tak miałem z euforią że miała na niektórych liściach dziury Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 nie pamiętam jak się te robaczki nazywają, ale one korzenie wpieprzają. Walczyłem z nimi kiedyś. A co do liści: często spryskujesz rośliny wodą przy świetle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 właśnie - krople na liściach działające jak soczewki, to może być przyczyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stachuuu Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Dzieje się to na wszystkich roślinach czy tylko jednej? Mogłeś trafić też na taką mutację, ja tak miałem z euforią że miała na niektórych liściach dziury na dwoch roslinkach dwie sa ''normalne'' moze tak jest ze taka mutacja ale wydaje mi sie ze cos tam je ojebalo ,robaczkow zadnych nie zauwazylem. Jaką masz wilgotnosć i temperature w boksie? Nie sa to raczej żadne robaczki czy inne szkodniki. tmperatura w granicach 26 stopni wilgotnosc nie wiem ale one maja od poczatku 12/12 NIKA:dwa razy tylko spryskalem , z ta lupa to smieszne dla mnie bynajmniej;] LAMPA:te robaczki to skoczonogi czy jaos tak ale ich na mj nie widzialem ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.