Beny111 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 sam biohumus i planta k to za mało spróbuj zaopatrzyć się jeszcze w humus,florovit,witaminy + coś na poprawę plonu(nilvit).Ceny tych preparatów to kilka złotych,za to roślina odwdzięczy się dorodnym plonem.Z koca ratunkowego zrezygnuj,zakup mylar.Wentylatorki komputerowe 8x8 są w sam raz dla 250,tylko musisz zamontować ich więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogoz Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Box jest mniejszy szerokosci ma 48 cmwysokosci ma 95 cmmysle ze takie oswietlenie bedzie w sam raz? lampa-sodowa-hps-do-uprawy-roslin-150wco do wentylacji mam watpliwosci gdzie wywiercic otwory i jak dluze zeby temp sie utrzymala,na zewnacz boxa bedzie chlodno.Jedna dziure zrobie na poziomie donic i zamontuje tam wentylator-lazienkowy-domowy-fi100 I drogi taki sam na przeciwko gornego otworu wentylacyjnego?grzalka-akwarystyczna-z-termostatem-rena-f200w to mysle tez sie przyda kiedy zarowka bedzie zgaszona Link to comment Share on other sites More sharing options...
LepiSie Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 no skoro masz juz swiatlo boxa itp to bierz sie do pracy i pokaz co zrobisz. Co do wentylacji polecil bym ci dac zamiast na wysokosci lampy na dach gdzies w przeciwleglym rogu do wentylatora dolnego. zaoszczedzi Ci to potem nerwow jak bedziesz chcial w przyszlosci jakis filtr weglowy zamontowac na to potem bo tylko wezmiesz rurkefi100 wsadzisz jeden koniec do wentylatora drogi na filtr i dziala nie trzeba nic wieszac. A do srodka polecam wentylator mieszajacy ( moga byc wiatraczki PC ) Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogoz Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Box zrobiony 48/95 dwa wentylatorki komp jeden gora wyciagajacy i na dole wiejacy na doniczki Czekam jeszcze na biala folie 100% swiatloszczelna LAMPA SODOWA HPS 150W HESI Mini Starter KIT Uprawa HPS oraz Ripen jak to dojdzie jade po zwykla ziemie + doniczki 7,5litra?beda ok? aha no i najwazniejsze jest to moja 1 uprawa wiec mysle ze wezne White Widow Automatic FEM x3 bez nasionek wyniosło mnie to ok 272zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajnestopy Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Bedzie ciezko z temperatura, proponuje szbye i do tego jeszcze 2 wentylatory. Reszta w porzadku Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogoz Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 az tyle ciepla daje ta lampa Link to comment Share on other sites More sharing options...
LepiSie Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 moja rada taka ten wentylatorek od kompa z gory daj jako mieszajacy w srodku i kup wentylator lazienkowy/kanalowy koszt ok 30zl a dziala o wieele lepiej niz komputerowe no i jak zechcesz filtr nie bedzie problemu z jego montazem wtedy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.