Jask Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Witam was Ganja palacze . Czytałem na necie o działaniu MJ i wyczytałem że obniża poziom cukru we krwi w skutek czego załącza się tzw. gastrofaza. I mam do was pytanie czy mojemu dziadkowi MJ by pomogła w obniżeniu, uregulowaniu poziomu cukru we krwi dodam że mój dziadek jest cukrzykiem i był po paraliżu lewej lub prawej części ciała (nie pamiętam dokładnie). Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbass Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 i zwieksza cisnienie krwi jeszcze ci sie dziadek kopytami nakryje :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jask Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 i zwieksza cisnienie krwi jeszcze ci sie dziadek kopytami nakryje :> A no tak zamiast przeczytać 2 razy pisze nowy temat Nie ma co ryzykować :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typchon Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ha daj mu dobrego skuna to sie przekręci ale przynajmiej z uśmiechem na twarzy ha hah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbass Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 los ami hahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkiel91 Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Nie odpowiedzieliście mu na pytanie. Ziomek zapytał się czy palenie mj pomaga cukrzykom, pomijając oczywiście wiek jego dziadka Link to comment Share on other sites More sharing options...
irie Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 waldi a wiesz na czym polega cukrzyca i dlaczego chorzy na nią przyjmują różnego typu insuliny? Po paleniu spada cukier, czyli efekt podobny do podania insuliny. Joint w sytuacjach kryzysowych (czytaj brak insuliny) może pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jask Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 Czyli mamy kolejny powód aby MJ była legalizowana :zbakany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabolak Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 To akurat nie jest żaden powód do legalizacji, jedynie miły bonus:P Palenie może w ten sposób pomóc zarówno osobom chcącym się odchudzać (poprzez obniżenie cukru), jak i osobą chcącym nabrać masy (poprzez poprawe apetytu). Obniżenie cukru dziadkowi nie zaszkodzi jeśli nie będzie przesady. Lepiej mieć nieco za niski cukier niż za wysoki. Jedyne co może być niebezpieczne dla dziadka to to że mógłby dostać mega gastrofazy i zjeść tyle że cukier by mu skoczył do ponad 300 jednostek a wtedy mogla by być kapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.