jaszczur333 Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Witam, w weekend bede juz szykowal spota i zastanawiam sie nad mieszanka glebowa.Wiem ze do ziemi ze spota dodam dolomitu, perlitu, moze obornika i jakiegos nawozu sypkiego ktory zawiera azot i tu rodzi sie moje pytanie czy zastosowac saletre amonowa (ile dac na 10l ziemi)czy lepiej azofroske(tez ile dac na 10l ziemi) czy moze doradzacie jakis inny nawoz sypki ktory dostane w ogrodniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dembowy Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Na Twoim miejscu nie bawiłbym się w saletrę ponieważ bardzo łatwo można ją przedawkować a wtedy cała ziemia jest do wyrzucenia wręcz. Gra nie warta świeczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszczur333 Posted March 22, 2010 Author Share Posted March 22, 2010 czyli jaki wmiare tani nawoz sypki bys polecil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Łatwo ją przedawkowac ale nie jeśli się wywali na miesiąc przed sadzeniem to z ziemią wymiesza to sie przegryzie... Ja sądze że warto bo używam tego do roślin doniczkowych w domu i jak widze jak marne żółte miały liście to teraz nieźle im przyjebało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 ja używałem saletry na oucie 09 na początek zmieszałem z ziemią [mowa o dołku ok 1,5 x 1,5 metra i 30/40 cm głebokości] tuż przed sadzeniem kilka garści saletry a potem co jakieś 3/4 tyg podsypywałem dookoła każdego krzaka po 1/2 garści i lekko mieszałęm z wierzchnią warstwą ziemino i krzaczki rosły bardzo ładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszczur333 Posted March 22, 2010 Author Share Posted March 22, 2010 czyli tak +/- ile dac na litr albo 10 l?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 tak na oko pół garści na 10 litrów powinno być elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.