Wojtt Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Witam Was serdecznie! Jestem studentem politologii, zamierzam pisać pracę licencjacką na temat konopii indyjskiej, jej historii, zastosowania, pochodnych, historycznej legalności i delegalizacji. Marihuana jako serce propagandy. I tu moje pytanko, czy znacie WARTOŚCIOWE książki, artykuły, materiały na temat konopi indyjskiej? Marihuany, haszyszu? Chodzi mi głównie o fakt zdelegalizowania, głównie w Stanach, Europie. Jej wpływ na człowieka, pozytywy i negatywy, oparte na badaniach. Jakie są mity, jakie fakty. Chciałbym się oprzeć na jak najbardziej rzetelnych i prawdziwych informacjach, dlatego poszukuje książek naukowych, pisanych przez fachowców Mitów jest wiele, jak komu pasuje...tak i opowiada. Boli mnie wszechobecne zakłamanie... Byłbym bardzo wdzięczny, a wynikiem pracy na pewno się podzielę. Pozdrowiam wszystkich, Jedna miłość! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trust Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Siemanko Wszelkich info możesz poszukać w działach Ganja tematy albo THC news.. wszystko Cie raczej zadowoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 może te tematy będą ci pomocne jest tu trochę ciekawych informacji Etnobotaniczne i ekonomiczne aspekty konopii troszkę historii cannabis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtt Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Dzięki wielkie, oblookam wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
nas2kany Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Ja jedynie moge Cię poratować filmami i kilkoma artykułami, ale nie wiem na ile będzie to fachowe. Mam nadzieję, ze chociaż trochę się przyda:Filmy:Marihuana - historia delegalizacji Superchwast Cannabis - złe zielsko? Ziele warte miliardy Trawka: zły chwast? The Union - the business behind getting high Gazety konopne - spliff, softsecretNewsweek - Marihuana będzie legalnaGazeta Wyborcza (kampania 'My, narkopolacy') - http://wyborcza.pl/narkopolacy/0,0.htmlPrzekrój ('Skończmy tą głupią wojnę')Mam jeszcze kilka e-booków (pl i ang), ale one bardziej dotyczą uprawy i takiej wiedzy od kuchni. Jak coś to pw i powodzenia (; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nas2kany Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Sara Benetowa: Konopie w wierzeniach i zwyczajach ludowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4t3k Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Książka człowieka, który twierdzi, że konopie mogą uratować ludzkość:Jack Herer - Emperor Wears No ClothesNa jego oficjalnej stronie są fragmenty z tej książki jackherer.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.