Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Godfather OG Auto, Mimosa Zkittlez Auto, Strawberry Cake Auto - Pierwszy raz

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Mam delikatnie uchylony wlot powietrza , aktualnie wyłączony wyciąg do stretchu nie włączam , później będzie większa moc lampy więc jeszcze bardziej dogrzeje , wyciąg włączę osuszacz będzie chodził więcej więc podbije do jakiś 18 stopni w pomieszczeniu . Żarówka robi robotę to się nagrzewa do chyba 200 stopni , wiadomo trzeba iwazac żeby czegoś nie przypalić . 

Edytowane przez Mlody
  • Like 1
Opublikowano

Stary ja dopiero doczytałem że ty masz problem taki że lubisz chłodno w pokoju a w Boże chcesz 27 stopni? No to będziesz miał ciężko to zrobić 

lobię zimno, tak o rzuciłem info. Aktualnie mam grzejnik włączony cały czas xD przestawiłem się dla dobra roślin. Chodziło mi głownie o to jak go dogrzać, bo mimo odkręconego grzejnika nie chciało wbić powyżej 26c, o to jest właśnie ta cala rozkmina 

Opublikowano
1 godzinę temu, ElElDee napisał(a):

lubie zimno, tak o rzucilem info. Aktualnie mam grzejnik wlaczony caly czas xD przestawilem sie dla dobra roslin. Chodzilo mi glownie o to jak go dogrzac, bo mimo odkreconego grzejnika nie chcialo wbic powyzej 26c, o to jest wlasnie ta cala rozkmina 

Ale 26 st to bardzo fajna temperatura i na początku jak również przez dalszy cykl Wega .. na kwitnieniu zejść na 24 i masz ogarnięte bez cudowania 🙂

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Bestia_86 napisał(a):

Ale 26 st to bardzo fajna temperatura i na początku jak również przez dalszy cykl Wega .. na kwitnieniu zejść na 24 i masz ogarnięte bez cudowania 🙂

okej, czyli juz nic nie kombinowac, bo te 26 wystarczy. Klasa

Opublikowano (edytowane)

Namiot jest zrobiony z materiału izolacyjnego, I ekranu w środku. Jeżeli nie dotyka sie ścianka bezpośrednio ściany albo szyby to jest dobrze odizolowany, roznice 10 stopni da sie osiągnąć ale trzeba umieć... 

Sa dwa problemy. Szczelność namiotu, I podłoga. Wystarczy namiot postawić na palecie, styropianie, nawet, karton papierowym duzo wniesie.

Edytowane przez Eolenis
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja

Dzień: 12, od przebicia kiełków. 
Podlane: Po 100ml na roślinkę.

• ActiVera
  • Alg-a-Mic
  • Root Juice
  • Mieszanka Mikoryzy i Trichodermy + bakterie

Światło: 35%, 55cm
Temperatura i wilgotność: 

• Dzień:  24-26c 75-80% 
  • Noc:  21-22c 65-70%

Na moje amatorskie oko rosną zdrowo, jest to dopiero drugie podlanie, bo piły przez liście, a ziemia długo trzymala dobrą wlgotność. Odczekam 3-4 dni, sprawdze wilgotność ziemi i w razie potrzeby podleje kolejna dawka 100ml z takim samym dodatkiem + dodatkowo dodam Bio-Heaven. Jak myślicie, po kolejnym podlaniu podnieść moc lampy na 40%? Myślę też nad zwiększeniem mocy wentylatora, aktualnie działa na 10% z efektem naturalnego wiatru, żeby wzmocnić łodygi. Dziękuje bardzo za wszystkie porady, jesteście naprawdę pomocni. 🫡

mim4.jpg

mim3.jpg

mim2.jpg

mim1.jpg

Edytowane przez ElElDee
wentylator
  • Like 1
Opublikowano

A z lampą najlepiej patrzeć na ppfd.

Apki sobie ściągnij. Nie są super dokładne, ale masz odnośnik. I 2 apki do porównania. Wrzuć screeny z pomiarow do czatu gpt, czy gemini. I dopytaj jaki masz błąd pomiarowy.

Ppfd powinieneś mieć 250-350 ulmol/m²/s

Screenshot_20260219_190810_One UI Home.jpg

• Like 1