Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Uratowany automat Rude Bud Xtreme trafia do sezonówek na 12/12 - eksperyment

Recommended Posts

Opublikowano

Ta roślina czyli Rude Bud Xtreme Auto od THC-THC trafiła do sezonówek bo nie bardzo miałem co z nią zrobić po uratowaniu od przelania i za silnej ziemi.

A dokładnie posadziłem cztery rośliny w rewitalizowanej ziemi która wymieszanej z kompostem i dodałem mikroryze i trichodermy. Ale okazało się że po pierwsze: prawdopodobnie ta mieszanka zawierała za dużo azotu i ogólnie za dużo substancji odżywczych. A do tego po podlaniu strasznie dziwnie się zachowywała ponieważ ze wszystkich stron łącznie ze spodem dość szybko wysychała, a środek zbijał się w bryle i cały czas był mokry. To trochę przypominało jak by w tej ziemi była glina i trzymała wodę,no i ogólnie to nie mam pojęcia co zawierał ten kompost ponieważ dostałem go od znajomej. A ona kupiła działkę od jakiejś kobiety i to ona go robiła.

Na tą chwilę roślina ma miesiąc i 5dni albo jak kto woli 36dni i traciła do szafy w której uprawiam sezony. Zostawiłem ja dlatego że z ciekawości miałem wystawić ja na parapet i zobaczyć i udokumentować jej zachowanie. Ale niestety moje parapety mają dosłownie 10cm i musiał bym jakaś szafkę przy targać. Ale to już by była przesada bo i tak pół chaty opanowały krzaki i to już jest wystarczające.wrzuce foty ja dupy wszystkie i później tej jednej. Ale jak ktoś jest ciekawy jak to wyglądało od początku to może to prześledzić w temacie(Automaty od THC-THC) w którym aktualnie uprawiam w tej chwili nowe sztuki😉. Dobra łapcie fotę jak wygląda uratowana sztuką 😉👍

IMG_20251120_173209.jpg

IMG_20251120_173325.jpg

IMG_20251120_173222.jpg

IMG_20251120_173216.jpg

IMG-20251201-WA0024.jpeg

35a54438-522e-4df3-a178-fa0d3c1a88db.jpg

IMG_20251205_190936.jpg

IMG_20251205_191217.jpg

IMG_20251205_191342.jpg

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Siemanko👊

I musz przyznać że jak na razie idzie jak szogun 😉😁 ale to stretch i normalne. Ale w plon z tej sztuki będzie dużo mniejszy, przynajmniej tak podpowiada rozum bo to aż o sześć godzin światła mniej😅😉 No ale finalnie czas pokaże i jak do tad dostała tylko suplementy. I zwróćcie uwagę na to jak ta ziemia z tym kompostem jest nabita naturalnie nawozami 😉👍 Szkoda że ta reszta tak źle poszła no ale do sezonów na pewno jej dodam ale z tym że około ¼ do Biobizza Light Mix i 10% Worms Humus. I przy fotoperiodach taka mieszanka na bank będzie jak Turbo doładowanie 😉😁👍💪

IMG_20251210_133233.jpg

IMG_20251210_133241.jpg

Edytowane przez kolober
Opublikowano

Elo👊

I tak moi drodzy moja ocalała sztuka idzie całkiem ładnie a przypominam że jest na czasie 12/12. I stretch rozkręcił się na dobre codziennie widzę dość spore przyrosty i zaczynają robić się koronki na szczytach. I przypominam że od wykiełkowania ona nie dostała żadnych nawozów i dopiero teraz zobaczyłem pierwsze oznaki lekkich niedoborów. I przy podlewaniu dostanie grow ale tylko 0,5ml na podtrzymanie i takie dawki grow jeszcze może ze dwa razy. A później przechodzę na karmienie na pełne kwitnienie 😉 😁 ale mi się rymneło 😅😁 A za około dwa tygodnie moje fotoperiody przeniosę na dojrzewanie do małego namiotu a tutaj wjadą na pewien okres automaty. A do tego dołożę prawdopodobnie cztery odmiany nowych fotoperiodów 😉 💪. I lecimy dalej 

IMG_20251214_125907.jpg

IMG_20251214_125911.jpg

IMG_20251214_125914.jpg

IMG_20251214_125929.jpg

IMG_20251214_125921.jpg

IMG_20251214_125933.jpg

• Upvote 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema 👊 

I w końcu uratowana sztuka trafiła do innych automatów i w tej chwili szans oświetlenia wynosi 20/4 i tak już zostanie do końca. Z tym że w tej chwili musi wytrzymałość niższe VPD bo jest dostosowane do młodych siewek pod główny projekt. A nie zrobię przecież odwrotnie i nie pozwolę żeby 10 a w sumie jeszcze 14 nie będzie cierpieć przez 1ną sztukę😉 Dlatego jestem ciekaw jak ona wyjdzie na koniec bo wydaje mi się że powinna już mieć bardziej rozwinięte kwiatostany. Ale mogę się mylić z tym że strecz się u niej praktycznie z kończył i dlatego wydaje mi się że powinna mieć już kulki białych pustki. No ale na tą chwilę VPD Wach się w okolicach 0,90kpa-1,0kpa

1766584067459917109726722585010.jpg

17665841230662581114094495275502.jpg

A powinna mieć 1,2kpa-1,3kpa. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie😉

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Siemano 👊 

Dawno nic nie mówiłem ci się dzieje z tym automatem. A no rośnie sobie ale przez to że nie mógł znaleźć sobie miejsca i większość czasu był z siewkami gdzie miał mało światła ,to szału nie ma😅 to znaczy prawie nic nie ma😉🤣🤣🤣 i poniżej filmik jak wygląda 😉😅 I muszę przyznać że widać w tej odmianie że ma spore możliwości i dość wysoki plon. Dlatego też czekam na rezultaty z dwóch krzaków ale już prowadzonych w odpowiednich warunkach.🔥💪👍

Edytowane przez kolober
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema ziomek 

widzę że bardzo miała duży stres dlatego tak się stało i no topy jak sznurki tak jak mówiłeś w filmie przenosiłeś je z boxa do boxa i to może być główny problem kolejny problem zwiększ dawkę nawozów bo widać że jest ostro głodna a doprowadzanie na tym etapie do głodu roślin będzie niski plon 

Co do temperatury i wilgotności napewno to nie jest główny problem uprawiam już kupe lat i potrafiły mi temperatury dochodzić do 40 stopni wiadomo że to automat i jest bardziej wrażliwy na warunki ale czy będzie 25 czy 30 stopni to nie spowoduje efektu luźnych topów ogólnie jak nie jesteś na tyle doświadczony grawerem to polecam ci przejść na sezonowki dużo więcej wybaczają i napewno dużo więcej się nauczysz 

wiele jest czynników przez które tak się stało i nie oczekuj że to się naprawi już zostaną takie sznurki nie ważne co teraz byś nie zrobił 

pozdro