Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Grow Auto /5xBanana Purple Punch/2x Zkittelz XL/ 1x RQS F1 Milky Way

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.. 🙂

Jestem nowy na tym forum i mam nadzieję, że razem będziemy sobię wzajemnie pomagać 😁 

W ramach wstępu: grow box własnej roboty o A do Z (będą chętni to założę temat z opisem jak stworzyłem tanim nakładem finansowym 😉)

A więc zaczynamy 😈

Box 80x110x120

Wentylator tłoczący, wyciągowy, mieszający oraz dodatkowo nawilżacz powietrza. Oświetlenie 10 żarówek LED (na forum jest temat o tych żarówkach "od żyrandola " 😁) TAK- dają świetnie radę. To czwarta uprawa na nich i jestem mega zadowolony 😉 jedynie ściąłem klosze i jest jeszcze lepiej..

Tyle z wstępu..

Dzisiaj zauważyłem, że siewki zaczęły powoli wychodzić z ziemi więc zostało włączone oświetlenie ( narazie 6 żarówek) oraz nawilżacz.

Pestki jak w tytule. Temperatura 22,6 ale delikatnie ją podbiję i wilgotność 78%

Podłoże: 3/4 donic Biibizz All Mix, od góry 10 cm light mix, ostatnie 3 cm Ziemia kwiatowa wymieszana ze specjalną dla storczyków aby zapewnić dotlenienie. Im siewka będzie większa i mocniejsza oraz będzie miała większy i mocniejszy korzeń, będzie z delikatnej ziemi i słabym nawozie przechodzić głębiej nie przypalając się od nawozów, aż wejdzie już dobrze rozwinięta w docelowe podłoże i będzie w pełni pobierać wartości odżywcze z gleby 🙂

Gleba delikatnie zwilżona a w nawilżaczu podaję wraz z wodą Root Booster bo siewki mając słabo rozwinięty układ korzeniowy więcej pobiorą stymulatora przez liście z otoczenia.

Oświetlenie zawieszone około 35 cm ale będę regulował jak pokażą się liście.

Na fotkach rzut na donice oraz nawozy które będą w miarę potrzeby używane przy uprawie i nawilżacz z rurą doprowadzoną do boxu żeby mógł stać na zewnątrz (więcej miejsca w środku 😉)

Tak więc ten post zaczyna uprawę i fotorelację 💪👌

IMG_20251024_105617.jpg

IMG_20251024_113302.jpg

IMG_20251024_110057.jpg

IMG_20251024_110115.jpg

• Upvote 2
Opublikowano

Siema 👊 w nasze małej rodzince😉😁 widzę root booster od GHE 👍 j używam całej gamy nawozów od nich ale dopiero teraz kupiłem organiczne bo wcześniej jechałem na mineralnych.

• Like 2
Opublikowano

Dziękuję za miłe przyjęcie 🤝😁

Ten mój pakiet w zupełności mi wystarcza na całą uprawę, która jest satysfakcjonująca 😈😉

Bio Grow będę stosował pierwszy raz .

Do tej pory na wegu oprócz boostera nic nie dawałem i było ok..

Mam nadzieję, że teraz będzie jeszcze lepiej 😈👌

Godzinę temu, kolober napisał(a):

Siema 👊 w nasze małej rodzince😉😁 widzę root booster od GHE 👍 j używam całej gamy nawozów od nich ale dopiero teraz kupiłem organiczne bo wcześniej jechałem na mineralnych.

Opublikowano

Ciekawy zestaw diy. Nawóz do nawilżacza i podawany razem z parą wodną?? O tym jeszcze nie słyszałem. Sprawdza się to? Nie myślałeś o jakiejś firmowej ziemi? Robiłeś już coś na tej co masz? Ile tych żarówek tam jest? Ile watów, lumenów, jaka temperatura barwowa?

Powodzenia. Jestem ciekaw jak to wyjdzie. Ziemia mnie najbardziej martwi.

Opublikowano
42 minuty temu, Rysiu napisał(a):

Ciekawy zestaw diy. Nawóz do nawilżacza i podawany razem z parą wodną?? O tym jeszcze nie słyszałem. Sprawdza się to? Nie myślałeś o jakiejś firmowej ziemi? Robiłeś już coś na tej co masz? Ile tych żarówek tam jest? Ile watów, lumenów, jaka temperatura barwowa?

Powodzenia. Jestem ciekaw jak to wyjdzie. Ziemia mnie najbardziej martwi.

Oczywiście, że się sprawdza.. młode siewki pobierają wilgotność z powietrza mając słabo rozwinięte korzenie..

Pięknie pobierają boosta który rozpuszcza się w wodzie 😉

Firmowa ziemia.. hmm.. BioBizz light i all mix nie jest złe. Zawiera dawkę nawozów tak naprawdę pod całą uprawę przy "automatach" delikatnie tylko wzbogacam żeby ziemia nie była jałowa.. nie narzekam na wyniki 🙂

Co do żarówek to masz je na foto..

Wyczytałem kiedyś, że przy automatach nie trzeba się bawić w zmiany barw (barwa w przedziale 2700-4200 jest wystarczająca na całą uprawę)jak również godziny święcenia, tj. 18/6 czy 12/12..

U mnie automaty lecą 24h/dobę..

Postanowiłem to sprawdzić i czwarta uprawa leci na tych żarówkach..

Na początku świeci 6 szt a w czwartym tygodniu jak zaczynają się pojawiać preflowery dorzucam 4..

Zobaczymy jak pójdzie ta uprawa 😉

Screenshot_2025-10-24-20-50-31-234_pl.allegro-edit.jpg