Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kolober napisał(a):

I na szczytach taka max temperatura to jest 28° i nie chodzi o powietrze tylko liście i jak masz termometr laserowy to możesz zobaczyć 

Z tym temp to nie przesadzajmy mi dobijało do 38 i opóźnione ale dały rady 😄

No jak używasz filtrowanej wody to lipa nieco 😛 A dzien po podlaniu jak wyglądały? Nic się nie zmieniło?

CO2 tylko przy właczonych lampach o dobrej wentylacji. O
ptymalny zakres to 1000–1200 ppm. Jeżeli masz złe mieszanie i słaby wyciag to mogą sie poprostu dusić.
Mierzyłeś ten ppfd?

Edytowane przez KushSensei
Opublikowano

To lepiej karkówka podlewać? Wyciąg jest na około 80/100m3/h nie dam rady więcej bo bym tego nie nagrzał powietrze z zewnatrz. Dobra to lampę ustawie na 80% i usunę co2bag zobaczę co się będzie działo.

Co2 nie mierzyłem nie mam miernika.

Opublikowano
2 godziny temu, KushSensei napisał(a):

Z tym temp to nie przesadzajmy mi dobijało do 38 i opóźnione ale dały rady 😄

No jak używasz filtrowanej wody to lipa nieco 😛 A dzien po podlaniu jak wyglądały? Nic się nie zmieniło?

CO2 tylko przy właczonych lampach o dobrej wentylacji. O
ptymalny zakres to 1000–1200 ppm. Jeżeli masz złe mieszanie i słaby wyciag to mogą sie poprostu dusić.
Mierzyłeś ten ppfd?

Ej stary weź trochę poczytaj a później pisz i tu chodzi o temperature nie powietrza tylko liści!!! I to nie ja wymyśliłem tylko trochę mądrzejsi odemnie a temp liści jeżeli przekroczy 30° to masz prawie bankowym stres cieplny.A co do co² to najlepiej właśnie jak masz zamknięty obieg wentylacji bo co z tego jak dasz im co² przy dobrym wyciągu tak jak piszesz to przecież ci go usunie!!!! I po co ci wtedy te co² jak wywala ci je wyciąg to chyba się mija z celem co kumpel? A to że ty miałeś 38° to mnie nie dziwi😅 i to nie znaczy że to jest dobre 😅i to była pewnie temperatura powietrza bo jak byś miał tyle na roślinę to byś je zaparzył.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, fredom18 napisał(a):

To lepiej karkówka podlewać? Wyciąg jest na około 80/100m3/h nie dam rady więcej bo bym tego nie nagrzał powietrze z zewnatrz. Dobra to lampę ustawie na 80% i usunę co2bag zobaczę co się będzie działo.

Co2 nie mierzyłem nie mam miernika.

To nie jest wina co²  i jak używasz nawozów biobizz to odostana woda z kranu na 24h i bez żadnej regulacji pH !!! Tam nie regulujesz pH bo to robią microorganizmy a pH dawn może je zabijać chociaż Biobizz pisze że niby jego pH tego nie robi to i tak zalecany jest brak korekty ph. I jestem prawie pewien że one są przelane!!! Opisz jak możesz jak często je podlewasz ,ile wody dajesz i czy czekasz jak doniczki zrobią się leciutkie i dobrze przeschną?

Edytowane przez kolober
Opublikowano
6 minut temu, kolober napisał(a):

To nie jest wina co²  i jak używasz nawozów biobizz to odostana woda z kranu na 24h i bez żadnej regulacji pH !!! Tam nie regulujesz pH bo to robią microorganizmy a pH dawn może je zabijać chociaż Biobizz pisze że niby jego pH tego nie robi to i tak zalecany jest brak korekty ph. I jestem prawie pewien że one są przelane!!! Opisz jak możesz jak często je podlewasz ,ile wody dajesz i czy czekasz jak doniczki zrobią się leciutkie i dobrze przeschną?

podlewalem 2x w tygodniu po litrze. co do wody to chyba kushsensei ma racje lekkie byly doniczki tylko przy tych poskręcanych. Wydaje mi sie ze przy reszcie woda byla ale do polowy donicy a spód suchy. dam znac za 2dni moze bedzie ok.