Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, nie wiem czy powinienem tutaj założyć ten temat ale potrzebuję pomocy nieco bardziej doświadczonych osób co do doboru sprzętu, ilości itp. Jako iż to właśnie moja osoba ma zamówić cały sprzęt oraz to "rozłożyć" wolę dla pewności spytać was.

Prąd do budynku podciągnięty jest przewodem 2x16mm2 co daje mi około 90A dla pracy ciągłej przewodu. W budynku mam 3 pomieszczenia, każde z nich ma około 6m2 powierzchni co daje łącznie 18m2 do użytku. Tak więc zaczynamy zabawę. 
- do każdego pomieszczenia ( 2 metry szerokości na 3 metry długości ) chcę dać 3x 1000w HPS Lumatec oraz 1 wyciągający wentylator radialny 6000m3 mdf.
- w każdym pomieszczeniu ma być zbudowany system hydro nft (własna konstrukcja), a rośliny mają być sadzone co 10cm (o tym dalej nie krytykować) co daje nam około 400 sztuk na 6m2.
- przy wlocie powietrza do wszystkich trzech boxów będzie klimatyzator o mocy grzewczej 7,5kW a mocy chłodzenia z tego co pamiętam 3kW mogę się mylić. 
- oczywiście na każde 3 rury czyli 100szt. idzie kastra 95L i do niej pompki napowietrzające itp.
- nawilżacz i mieszające też będą ale to mało istotne

Czy według was lepiej na każde pomieszczenie dać 3x 1000w, 6x 600w lub 8x 400w?
Rośliny będą tak gęsto ponieważ całość ma jechać z klonów od razu 12/12.

Teraz pytanie do was, jakie sterowniki do kontroli temperatury kupić, jaki chiler do pożywek, jaki czujnik wilgotności i kontroler wentylacji żeby temp. trzymał. Co z klimatyzacją? Da się jakoś podłączyć to pod czujnik żeby trzymała mi cały czas 32 stopnie. Jaki zestaw CO2 muszę kupić na każde z tych 3 pomieszczeń żeby osiągnąć te 1200ppm w każdym z nich? Jaki sterownik do tych lamp, gdyż czasowe na pewno nie podołają tak mi się wydaje. Czy te wentylatory radialne 6000m3 ogarną mi te lampy, zakładając że dostaną dodatkowo tłumik i miękki przewód żeby było jak najciszej? W nft ile liczyć l/h przy pompie na jedną rurę i jakie cykle ustawić. 

Sorry za mała spójność ale jestem lekko wstawiony, a jak zwykle zabieram się na ostatnią chwilę.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+