-
Wpisy na blogu
-
Przez THC-THC w Blog Konopny THC-THC2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
W żadnym wypadku! Nie bezpośrednio na topy! 😱 Jeśli jakimś cudem substancje zawarte w kwiatach nie uległyby degradacji to bania po takim buchu mogła by skończyć się bad tripem. Izolaty terpenowe to ekstrakty silnie skoncentrowane. Jeśli wykorzystywać je do curingu to na wacik wystarczą trzy krople. Wacik ten przyklejasz na wewnętrzną stronę pokrywki od słoika, ładujesz około 30g tematu i zakręcasz na około 48h. Tak to działa. Mnie zastanawia fakt, czy w jakiś sposób można to łączyć z regulatorami wilgotności. Bo terpenowe regulatory przeznaczone na dwa tygodnie na kosztują 80 zł. A 5 ml izolatu kosztuje 200 zł i starczy na wiele więcej. -
Przez kolober · Opublikowano
No powiem ci że to ciekawy temat🤔 i nogi by wyjść coś fajnego bo eugenol sam w sobie eugenol jest jednym z terpenów/terpenoidów odpowiadających za aromat i smak. Może też nieco modulować odczucia efektów rośliny, np. relaksacyjne lub rozluźniające. A do tego ma korzenno goździkowy Profil i kurcze w połączeniu z topami może nadać im fajnego aromatu. Tylko kurwa nie wiem czy dawał bym go bezpośrednio na topy bo ten shit jest dość skoncentrowany i raczej bym coś na sączył i włożył do słoika razem z topami. Bo po spryskaniu mógł byś nie przepalić ale mogę też się mylić 😅 -
Podzielę się z Wami pewnymi przemyśleniami, które od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie. Jakiś czas temu natrafiłem na trepenowe regulatory wilgotności topów podczas curingu w zamkniętych pojemnikach. Nie ukrywam, że temat mocno mnie pochłonął. Zastanawiam się, czy można w jakiś sposób połączyć zwykłe regulatory z izolatami terpenowymi. Podejmie ktoś temat? Gdyby pomysł wypalił to myślę, że i tak dobre topy, które mi wychodzą zyskałyby wyjątkować i unikalność. -
@Eolenis sami swoi. Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze. 😁Wiesz co? U mnie z kranówą było tak, że zanim zacząłem zgłebiać temat z EC i innymi rzeczami to zwyczajnie lałem kranówę do 10-litrowego wiadra i odstawiałem ją. I taką odstaną lałem do roślin. Wskakując na wyższy lvl zabawy z miernikami odkryłem, że moja kranówa jest bardzo miękką wodą, bo wynik oscylował na poziomie ≈250 µS. Więc taką wodę mogę śmiało lać bez odstania, co zresztą sukcesywnie czynię. Monitoruję jedynie pH i EC miernikami, aby nie przesadzić z miksturami. Osmoza służy mi jedynie jako paliwo do nawilżacza, aby nie zatkać aparatów szparkowych na liściach i filtra węglowego przez wytrącone z niej minerały ultradźwiękami.
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts