Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Jak obciąc szkło??

Recommended Posts

Opublikowano

Próbuje zrobic ciekawe bongo,ale potrzebuje obciac kawałek szkła...i nie wiem jak ztym sobie poradzic??Musze tez zrobic mała dziurkę,ale mysle ze ztym juz sobie poradze papierem sciernym.. :D

Opublikowano

plaskie szklo tnie się diamentem, robisz ryse kladziesz na gwozdziu i łamiesz elegancko szybe, ale z takim okrągłym to ja pokombinowałbym z brzeszczotem, jak najdrobniejsze zęby, moze (nie wiem ile to kosztuje) drut do ciecia(jak najdrobnieszy? cieniutki?) który zakładasz na rame od piłki do metalu;-) w ostatnecznosci pilnik o kwadratowym przekroju lub płaski z piłującymi krawędziami, ale to wymaga w pizzdu cieprliwosci;-)

powodzenia zycze i mam nadzieje ze dasz znac jak poszło

Opublikowano

kombiuj;-) ja mam 2 kombinowane i bardo mi sie podobają :D jedno malutkie kieszonkowe a drugie z litrowej butelki (w pl kiedys w takich bylo mleko albo smietana;-)) z zajebiscie grubego szkla:D ciezki stabilne dające poteżne chmury, nie poddawaj sie i buduj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jest metoda na szybkie obcięcie szklanej butelki, ale niezbyt pewna

1. owijasz ciasno bawełniany sznureczek nasączony rozpuszczalnikiem wokół lini cięcia. Podpalasz i zanim zgaśnie zanurzasz do wiadra z zimną wodą.

2. lepsza ale do słoików lub butelek z obłupaną szyjką. Nasypujesz na dno 2cm piasku zalewasz starym olejem (ale nie napędowym!) np z frytek, tak aby nie polać ścianek. Powierzchnia oleju wyznacza linię cięcia. Wrzucasz w olej rozgrzany w palniku kawałek żelaza np dużą nakrętkę, albo kamień.

W obu przypadkach uwaga na oczy(okulary ochronne!!) a w drugim na rozgrzany olej który może chlapnąć!

Kto chce może spróbować ale powodzenie zależy od wielu czynników i często wychodzi lipa

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+