Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Siemanko Załoga! 👋

Startujemy z nowym projektem. Po udanej pierwszej turze, czas podnieść poprzeczkę. Tym razem wlatuje genetyka o potężnym potencjale i wjeżdżamy z konkretnym planem treningowym. Melduję oficjalny start!

📅 DZIEŃ 0: 22.11.2025 (Przesadzenie do docelowych donic), te kubki przeciąłem I bez nich do gleby dawałem. Moja mi zaczęła sprzątać do okoła i 1 doniczka się przewróciła 🤣🤣 jak będzie wolniej rosnąć, to wiadomo czemu. 

🧬 GENETYKA: Gelato LSD Automatic

Mamy tu do czynienia z Sativą dominującą, więc spodziewam się energicznego wzrostu.

Moc: Potencjał do 29% THC (będzie grubo!).

Czas: Szybkie panny, około 10-11 tygodni do mety.

🏗️ SPRZĘT I BAZA:

Tym razem operacja odbywa się na dwóch frontach:

1. BAZA GŁÓWNA (Namiot 80x80x180 cm):

Lokatorzy: 4 panny LSD Auto.

Trening: SCROG (Screen of Green). Będziemy pleść siatkę, żeby maksymalnie wykorzystać powierzchnię i światło. Sativy to lubią!

Podłoże: Green Home Cannabiserde (72L) + startowa mikoryza.

Wentylacja: Standard + mieszak.

2. IZOLATKA (Namiot 40x40x120 cm):

Lokatorzy: 1 panna LSD Auto (Solo Player).

Cel: Eksperyment "na ciasno". Zobaczymy, co pokaże w pojedynkę.

Obecnie 5 panienek w dużym namiocie, mamy trochę czasu do SCORG. 

💡 OŚWIETLENIE:

Start (Teraz): LED 70W + boczne doświetlanie paskami LED (dla siewek wystarczy). Docelowo w namiocie 40/40/120 lub solo w 60/60/180 . 

Docelowo (za ok. tydzień): Wjeżdża panel 200W Full Spectrum. Musi być moc, żeby obsłużyć SCROG i gęste topy.

🧪 NAWOZY I SUPLE (Menu BioBizz):

Lecimy sprawdzonym systemem, ale z głową.

Root-Juice (na korzenie)

Bio-Heaven (energia)

Bio-Grow (wzrost)

Bio-Bloom & Top-Max (kwitnienie)

Alg-A-Mic / CalMag (w razie potrzeby)

Regulacja pH: Bio-Down/Up (celujemy w pH ~6.2-6.5)

🌧️ KLIMAT STARTOWY:

Siewki siedzą pod inkubatorami (butelki DIY).

Wilgotność (RH): ~75% (pod kopułami).

Temperatura: ~22°C.

Trzymajcie kciuki, bo przy pięciu Sativach w takim metrażu będzie gęsto! Będę wrzucał update'y z postępów budowy siatki. 🔥

chatGPT skapitulował, Gemini wjechał na salony. GPT już nie może doradzać, bo to nielegalne 😂😂🤣🤣

MVIMG_20251122_161711.jpg

MVIMG_20251122_161533.jpg

MVIMG_20251122_154650.jpg

MVIMG_20251121_170544.jpg

MVIMG_20251121_170547.jpg

IMG_20251115_191151.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, Eolenis napisał(a):

Witam. Powodzenia i niech moc będzie z nimi:yoda:

Mogę zapytać dlaczego metalowe wiadra?

Pozdro

:rower:

Widra są plastikowe 😉 następnym razem pomyślę o materiałowych, ale to w lutym. 

Pozdro600

Opublikowano
18 minut temu, kolober napisał(a):

Elo👊 jestem ciekaw jakie techniki zobaczymy tym razem😉😁😅🤣🤣🤣 Podnieś mordo im temperaturę siewki lubią wyższą nawet do 28° i z farcikiem👊

A to zamknę namiot tylko , temperatura sama się podniesie . Zamiast waporyzatora , mogłem kupić lampę 🤣🤣 nie no poczekają tusz en, max półtorej i wraca lampa 200W do namiotu. 

Techniki, tu już bez eksperymentów 😄 mam 2-3 tyg na stworzenie SCORG, suszarka się nie zmieści 🤣

Opublikowano

A wyglądają tak samo jak moje te czarne, moje są metalowe( nie w uprawie)

Ja jestem super zadowolony z materiałowych, bałem się że będzie się wylewało i będzie się syf robił, ale jak się wolno podlewa to nic nie przelewa.kiedyś będę chciał airpot spróbować w ramach eksperymentu to uzupelnie opinie 😝