Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Grow Auto /5xBanana Purple Punch/2x Zkittelz XL/ 1x RQS F1 Milky Way

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.. 🙂

Jestem nowy na tym forum i mam nadzieję, że razem będziemy sobię wzajemnie pomagać 😁 

W ramach wstępu: grow box własnej roboty o A do Z (będą chętni to założę temat z opisem jak stworzyłem tanim nakładem finansowym 😉)

A więc zaczynamy 😈

Box 80x110x120

Wentylator tłoczący, wyciągowy, mieszający oraz dodatkowo nawilżacz powietrza. Oświetlenie 10 żarówek LED (na forum jest temat o tych żarówkach "od żyrandola " 😁) TAK- dają świetnie radę. To czwarta uprawa na nich i jestem mega zadowolony 😉 jedynie ściąłem klosze i jest jeszcze lepiej..

Tyle z wstępu..

Dzisiaj zauważyłem, że siewki zaczęły powoli wychodzić z ziemi więc zostało włączone oświetlenie ( narazie 6 żarówek) oraz nawilżacz.

Pestki jak w tytule. Temperatura 22,6 ale delikatnie ją podbiję i wilgotność 78%

Podłoże: 3/4 donic Biibizz All Mix, od góry 10 cm light mix, ostatnie 3 cm Ziemia kwiatowa wymieszana ze specjalną dla storczyków aby zapewnić dotlenienie. Im siewka będzie większa i mocniejsza oraz będzie miała większy i mocniejszy korzeń, będzie z delikatnej ziemi i słabym nawozie przechodzić głębiej nie przypalając się od nawozów, aż wejdzie już dobrze rozwinięta w docelowe podłoże i będzie w pełni pobierać wartości odżywcze z gleby 🙂

Gleba delikatnie zwilżona a w nawilżaczu podaję wraz z wodą Root Booster bo siewki mając słabo rozwinięty układ korzeniowy więcej pobiorą stymulatora przez liście z otoczenia.

Oświetlenie zawieszone około 35 cm ale będę regulował jak pokażą się liście.

Na fotkach rzut na donice oraz nawozy które będą w miarę potrzeby używane przy uprawie i nawilżacz z rurą doprowadzoną do boxu żeby mógł stać na zewnątrz (więcej miejsca w środku 😉)

Tak więc ten post zaczyna uprawę i fotorelację 💪👌

IMG_20251024_105617.jpg

IMG_20251024_113302.jpg

IMG_20251024_110057.jpg

IMG_20251024_110115.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Siema 👊 w nasze małej rodzince😉😁 widzę root booster od GHE 👍 j używam całej gamy nawozów od nich ale dopiero teraz kupiłem organiczne bo wcześniej jechałem na mineralnych.

• Like 1
Opublikowano

Dziękuję za miłe przyjęcie 🤝😁

Ten mój pakiet w zupełności mi wystarcza na całą uprawę, która jest satysfakcjonująca 😈😉

Bio Grow będę stosował pierwszy raz .

Do tej pory na wegu oprócz boostera nic nie dawałem i było ok..

Mam nadzieję, że teraz będzie jeszcze lepiej 😈👌

Godzinę temu, kolober napisał(a):

Siema 👊 w nasze małej rodzince😉😁 widzę root booster od GHE 👍 j używam całej gamy nawozów od nich ale dopiero teraz kupiłem organiczne bo wcześniej jechałem na mineralnych.