Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Elo Elo 420 🙂 

Jest taki temat o nazwie Kosmiczne Wiadro lub Sloneczne wiadro 🙂 

Poszukaj w necie 

Kilka fotek wrzucę 🙂 Moc ponad 60W

Wszystko kupisz w markecie .

IMG_20200804_155052.jpg

20200922_133904.jpg

IMG_20200804_155131.jpg

20200804_153336.jpg

IMG_20200823_180933.jpg

Opublikowano

Kolega dał dobry pomysł bo mam takie wiadro o srednicy 30cm i wysokości 35mysle ze wystarczy zeby cos tam małego zmieścic jak myślicie ile jaką tam lampe wsadzic ? i co z wentylacją zeby nic nie było czuc jakis tani filtr czy zrobic moze samemu?

Opublikowano

No nie kurwać 🙂 Kup beczkę 200 litrów albo jakiś pojemnik na odpady 80 litrów a nie wiadro 🙂

Do tego dwa wentylatory na 12v i 3 zarówki lub 4 firmy Philips 2000 Lumenów , następnie wyciągniesz je z obudowy i przymocujesz do dekla lub pokrywy. Jeden wentylator wyciągowy u góry a drugi pełniący funkcję nawiewu i mieszaka po wyżej donniczki. W moim przypadku była to miska 5.7 litra z nawierconymi otworami w dnie 🙂 Kumasz koncepcję ??

Opublikowano

Panowie mam problem otóż bede budował boxa z paneli ale nie wiem jaka wielkosc jeszcze bo bedzie on stał na strychu i nie moge tam wsadzic kanałowego bo one maja po 35db w góre i bedzie głośno chodził i sie rodzina skapnie a z drógiej strony widziałem wiatraczki do kompa po 13 db maja to ich by nikt nie usłyszał ale mają moc 0,6 m3/h wiec box by musiał byc mały nie wiem co by tu zrobic pomocy

Opublikowano

Gdzieś ty widział komputerowy o przepływie 0,6m3/h? :D 12x12 spokojnie mogą mieć prawie 200m3/h.

Z tym że, nie wytwarzają dużego ciśnienia, nie uciągną żadnego filtra, można przy tych mocniejszych montować matę do okapów, ale średnio to idzie, i wtedy już głośne potrafią być. Jak ma nie być filtra, to komputerowe będą ok, ale jak chcesz usunąć zapach, to polecałbym axial quiet 100 i filtrem can jakimś małym. Jest na prawdę cichy w porównaniu do reszty, mam głośniejsze komputerowe, i zawsze można go owinąć dodatkowo szmatami i zrobić dłuższy wylot, co jeszcze go wyciszy.

Opublikowano

Po primo, proszę mnie nie męczyć na pw, od tego forum jest 🙂

Ten wiatrak żadnego filtra nie uciągnie. Ja mam u siebie takie żarówki, /admin - link do aukcji allegro wygasł/ i idzie na nich spoko, 2 ci wystarczą. Jak chcesz maksymalnie cichy kanałowy, to taki  Wentylator kanalowy Axial Quiet DUO K,albo komputerowe mocne, i mata węglowa, chociaż w tak małym boxie, może obleci na normalnych komputerowych bez filtra.

• Like 1
Opublikowano

Okazało sie ze mam w domu podobny do tego którego podesłałes /admin - link wygasł/25db i 100m3/h FILTR zamówil bym Filtr weglowy croco flat 80-120m3h to jakie rozmiary boxa pod ten wentylator polecacie  zrobic?? Według kalkulatora na tej stronie 30x35x80cm bedzie git poprawcie mnie jak mozna zrobic to jakos lepiej

i drugie pytanie jaka lampa pod tego boxa jaka lampa moge wydac 150 zl max chyba ze da sie jakos taniej 

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry , Lubię pomagać super się po tym czuję , ale pisanie pw, i czytanie bez zrozumienia prowadzi donikąd 🙂 proszę nie pisać na Pw, od tego jest forum 🙂 🙂

Edytowane przez MiniBox
  • Like 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+