Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Lanie nawozu podczas wegetacji (nasiona automatyczne)

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć.

Mój problem jest taki że kupiłem biohumus forte i do tego nasiona bubble gum automatic feminized które już wykiełkowały i są wsadzone do gleby.

A biohumus forte kupiłem na czas wegetacji i nie wiem czy go w ogóle lać i jak lać to od kiedy,bo o ile wiem wegetacja w automatach kończy się 14 dnia.

Jak coś donica 18 litrowa bo boje się o korzenie a to jest moja pierwsza roślinka.

Też przy okazji chciałbym się zapytać co ile podlewać i w jakiej ilości.

Jak popełniłem jakieś błędy to przepraszam ale jest to mój pierwszy temat na tym forum i proszę o wyrozumiałość :)

ps.producent biohumusu forte piszę żeby lać 2-4 nakretki na 1 litr wody

Opublikowano

Dzięki a czy jak roślina wyszła już z ziemi to mam włączyć oświetlenie? Bo wlączylem jak cos to 150w

Jak coś nie ma listków ale za kilka godzin juz nie bedzie skorupki 

Opublikowano

Zrób tak jak podpowiedział Panika.

Jeśli nie masz siana,żeby zainwestować kilka pln w odpowiednie nawozy to lej biohumusa ale zmniejsz dawki, nie lej tyle co pisze producent bo biohumus jest bardzo mocny.

Dodawaj nawóz co drugie a nawet trzecie podlanie, to że weg kończy się 14 dnia to nie jest żadna reguła .

Dobrze by było,żebyś kupił szybko coś na rozwój korzeni . Jest tego od zajeb... i jeszcze trochę w każdym grow shopie. Alternatywą dla Ciebie może być Agrecol z wit.B. kosztuje jak dobrze pamiętam ok 6 pln a starczy na potężną ilość upraw. Również możesz go podać w pierwszych dwóch tyg flo, dla wzmocnienia bryły korzeniowej aby lepiej przyswajały wodę i składniki pokarmowe. 

Agrecol kupisz w każdym sklepie ogrodniczym.

Możesz też kupić BIO TABSY w growshopie. Są tanie i bardzo ale to bardzo dobre, przede wszystkim dla Laika. Walisz Tabsa do donicy i masz wyjebkę na PH,EC, itd. Tabsy zrobią całą robotę za Ciebie a co najważniejsze są w 100% BIO!!!!!!!!!

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+