Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Szklarnia/outdoor Auto: Stress Killer CBD | Blue Cookies | White Widow | Snow Russian

Recommended Posts

Opublikowano

Mam takie pytanie, czy można zacząć wcześniej ścinać kwiatostany które są już gotowe? Zauważyłem że część topów już są gotowe. Mowa tutaj o tych na samych szczytach. Ogólnie są to odmiany automatyczne i wiem że nie lubią właśnie przycinania i stresów, a jak przytnę je podczas zbierania tych dojrzałych topów to nie wiem czy nie staną z dojrzewaniem reszty kwiatostanów, które nie są gotowe niżej. Szukałem informacji na ten temat czy przy automatach można stopniowo zbierać topy, ale nic nie znalazłem.

IMG_20250712_195123.jpg

Opublikowano

Witam

Dzisiaj Panny mają 9 tygodni i ogólnie bardzo fajnie część spuchła ostatnio. Wczoraj były podlewane solą Epson 4 g na 1 L wody, czyli siarczanem magnezu. Ogólnie fajnie wyglądają tylko nadal widzę że w części są stare problemy. Mianowicie na jednej od strony zachodniej zrobiły się brzydkie liście, takie zmutowane, pozwijane, część nienaturalne grube od samego początku, i widzę że teraz stopniowo brązowieją i się kruszą. Jedyna nowość to żółte plamki pomiędzy nerwami bocznymi. Ogólnie nawozę ją tak samo jak resztę, więc myślę że to nie widać tego. Kolejna rzecz to taka że część roślinek dopiero ostatnio zaczęła kwitnąć,m i jest większe od reszty o 10-20 cm, a ta sama odmiana. Plus taki że te niskie są już takie fajne zbite. Nie wiem co z tym małym co kiedyś zjadły go ślimaki i potem zmartwychwstał. Powolutku sobie rośnie, ale to Stress Killer Auto więc nie wiem czy będzie miał cokolwiek przez to zjedzenie. Może tak, bo bardzo długo rośnie jak na automat według producenta. Kolejna rzecz to dzisiaj po wczorajszym podlewaniu siarczanem magnezu zauważyłem że jedna moja niska ulubienica ma czubki zabronione na ciemniejszy kolor. Nie wiem czy to genetyka czy może ta sól gorzka, bo tylko na tym jednym. 

Ogólnie nie przejmuję się tym, roślinki bardzo ładnie rosną tylko strasznie powoli, ale wiem że trzeba mieć cierpliwość. Niskie dziewczyny co są pulchne cudownie pachną po delikatnym smyraniu palcami, taką gumą balonową i już czuć na nich klejącą żywicę.

Mikroskop ma mi przyjść gdzieś w następnym tygodniu, więc możliwe że za niedługo wpadną zdjęcia trichomów.

IMG_20250716_180806.jpg

IMG_20250719_105937.jpg

IMG_20250719_105944.jpg

IMG_20250719_105959.jpg

IMG_20250719_153143.jpg

IMG_20250719_153206.jpg

IMG_20250719_153231.jpg

IMG_20250719_153251.jpg

IMG_20250719_153301.jpg

IMG_20250719_153313.jpg

IMG_20250719_153321.jpg

IMG_20250719_153331.jpg

IMG_20250719_153342.jpg

IMG_20250719_153359.jpg

Opublikowano

@Rysiu Odnośnie masy to mowa o wszystkich czy tych wysockich? Bo te niskie fajne, pulchne. Za ile te dwie będą nadawać się do ścinki? Jeszcze brakuje u nich tym na dole, i ogólnie nie wiem czy ścinać całe naraz czy w trakcie dojrzewania, bo to automat i nie wiem jak tam z stresem od ucinania dojrzałych topów?

Dodatkowo myślisz że mogę wymieszać nawozy na kwitnienie co mam ATA z solą Epson i drożdżami piekarniczymi, czy będzie to na mocne lub te drożdże zdechną od chemii? Zrobiłem nawóz z kostki drożdży piekarniczych zalanych 10 L wody i do tego szklanka cukru. Jutro minie tydzień odkąd to fermentuje i trzeba to rozdzielczych szklanka tego na 10 L wody.

Czy lepiej może używać osobno i na przemian?

Zauważyłem że te małe, pulchne krzaki to każdy inaczej pachnie. Jeden typowo jak White Widow, co ma tą ciemną barwę, a druga pulchna pachnie gumą balonową.

Tak się zastanawiam czy tak ma to być czy może ktoś namieszał w pestkach.

Opublikowano

Jak na moje oko to żadne nie mają jeszcze dobrych topków. No te jedne to ewidentnie dopiero są na początku kwitnienia. To chyba te wyższ. Co do soli i drożży to nie mam zielonego poejęcia. Pierwsze słyszę o takich rzeczach w uprawie. Ale też outdoora nigdy nie robiłem. 

• Like 1