IntoSpace 272 Posted January 26 Share Posted January 26 Jak dasz wyżej obroty to pewnie chodzi normalnie? :) 1 Quote Link to post Share on other sites
piesek123 10 Posted January 26 Author Share Posted January 26 Godzinę temu, IntoSpace napisał: Jak dasz wyżej obroty to pewnie chodzi normalnie? 🙂 nawet nie musze chyba odpowiadać 😅 jak zwykle przydatny dzięki 👊 Quote Link to post Share on other sites
piesek123 10 Posted February 10 Author Share Posted February 10 (edited) Siemka, mam mały kłopot z jedną roślinką, nie chciałem wstawiać na choroby bo to w końcu nie konopie... Roślina rozwija się prawidłowo nie widzę przyhamowanego wzrostu, od paru dni zauważyłem że są mini jakby popalenia na samych koniuszkach 2 liści, po czasie liście zaczęły się pomału zwijać do wewnątrz, a popalone końcówki do zewnątrz, na początku myślałem że to za dużo światła ale oddaliłem od sweetpota na sam róg boxa i w kolejny dzień widzę postęp schorzenia. Podlewam 30-50ml dziennie woda z ph 6.5, światło mają 16h, ziemie lightmix podlane było power rootem od plagrona, algą i calmagiem do listnie wszystkie w dawkach bilsko 1/5 sugerowanej dawki producenta. temperatura w boksie to 24-28 stopni wilgotność około 50%, czasami temp podnosi się do 30 stopni jak zapomnę do nawilżacza wlać, ale to na krótko. Taka przypadłość ma tylko jedna roślinka a pozostałe 3 mają identyczne warunki, dodam że miałem problem z ziemiórkami akurat nie w boxie ale w innych doniczkach w domu z tego co pokazuje lep to problem się ugasił ale nigdy nie wiadomo Z góry dzięki za każdą pomoc pzdr PS właśnie dostałem 3 miesiące prac społecznych za pół grama rośiny xd bez rozprawy Edited February 10 by piesek123 Quote Link to post Share on other sites
Cannabear 73 Posted February 10 Share Posted February 10 Siema, ja bym przesadził do większych donic tak z 5l sezonową paprykę trzymam w 10l. Nie podlewaj zbyt dużo, papryka bardzo lubi ciepło min 20st młode do 25st starsze nawet do 35st. Jeśli problem występuje tylko u jednej to bym się bardzo nie przejmował. 3msc za okruszek hmmm... chory kraj, niedoedukowana władza, ślepy organ ścigania, ale nic na to nie poradzisz. 1 Quote Link to post Share on other sites
piesek123 10 Posted Saturday at 07:32 PM Author Share Posted Saturday at 07:32 PM @Cannabear niestety problem pogłębią się, teraz już poważniej na 2 roślinach się przenosi Quote Link to post Share on other sites
Cannabear 73 Posted Saturday at 09:08 PM Share Posted Saturday at 09:08 PM Dajesz jakieś nawozy ? Może głodna. Quote Link to post Share on other sites
piesek123 10 Posted Sunday at 03:32 AM Author Share Posted Sunday at 03:32 AM @Cannabear root power, grow, oprysk cal mag 2 razy chyba po małych dawkach wszystkie od plagrona, nie mam pojęcia co to wszystkie warunki dograne perfekcyjnie, niedobory wykluczone, moze przenawożone? ale lałem po 1/5 przynjamniej i tylko 2-3 razy, może jakiś grzyb czy bakteria? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts