Ganja_fan 1 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 (edited) Siemanko potrzebuje pomocy w wyborze filtra, niechcem się bawić w osmoze i potrzebuję jakiegoś dobrego wydajnego filtra który będzie działa jak taki np daffi czy britta, którymi aktualnie teraz dostosowuje wodę.Widzialem takie jak . Np do prysznicowe a niewiem czy to zda egzamin, zamierzam zbudować takie urządzenie Duży kanister z kranikiem do spuszczania wody, od krannika rurka PCV, potem filtr który ktoś z was pomoże mi w wyborze i drugi kanister przefiltrowana woda będzie spływać do drugiego takiego samego kanistra i tylko podmienić. Kanistry Pierwszy będzie stał. Ok 1m wyżej od drugiego by splywala woda już przefiltrowana, i wiadomo filtrować aż do Odpowiedniego ec. Niechcem się bawić w filtry britta czy podobne. Bo. One tylko 200l przabiaja ale jak mus to mus Help Edited April 7, 2020 by Ganja_fan Quote Link to post Share on other sites
Vito 1,091 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Moim zdaniem to tylko osmoza jeżeli chcesz skutecznie redukować poziom EC większych ilości wody, nigdy nie bawiłem się w inne filtry także ja nie podpowiem... Quote Link to post Share on other sites
Rolf 6 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Taki zestawik za ~250zł, obniża z 200 do max 20ppm, są też mniejsze za stówe... Quote Link to post Share on other sites
Ganja_fan 1 Posted April 9, 2020 Author Share Posted April 9, 2020 (edited) Za jednym podejściem? Potrzebna pompa? Edited April 9, 2020 by Ganja_fan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts