bortek 1,211 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Kondensator 0,22uf 275v i po sprawie, timery nie musisz sprawdzac bo to nie przyczyna. Podejrzewam ze clu ci sie nie swieca tylko te z full spectrum Quote Link to post Share on other sites
Guru 277 Posted April 4, 2020 Author Share Posted April 4, 2020 8 minut temu, bortek napisał: Kondensator 0,22uf 275v i po sprawie, timery nie musisz sprawdzac bo to nie przyczyna. Podejrzewam ze clu ci sie nie swieca tylko te z full spectrum Clu nie świecą a są pod tym samym timerem. mozesz podesłać link jakiś. Jak wpisuje w google pelno tego jest. I w ktorym miejscu to trzeba zamontować? Quote Link to post Share on other sites
Guru 277 Posted April 4, 2020 Author Share Posted April 4, 2020 (edited) są przerozne oznaczenia tych kondensatorów 0,22uf 275v Czy ja to ogarnę sam jak nie mam za dużo pojęcia? To trzeba wyjąć kondensator z lampy i włożyć inny? Czy nie wyjmować a gdzieś dołożyć nastepny? Edited April 4, 2020 by Guru Quote Link to post Share on other sites
bortek 1,211 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Kupujesz kondensator o tych parametrach co ci napisalem i podlaczasz go albo w miejscu zasilania tej lampy czyli w gniazdku albo na kablu jeden ch*j. Na youtube pewnie sa jakies filmiki Quote Link to post Share on other sites
bortek 1,211 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Na amazonie masz od ch**a mec light wpisz i bedzie Quote Link to post Share on other sites
2bro 44 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Mój mars ma podobnie. W nocy nie wygasa, nie jestem wstanie teraz zrobić zdjęcia bo mamy dzień. Jak ja na to patrzę to diody po prostu pokazują swoją barwę - wchodząc do ciemnego pokoju uchylając Boxa ciemno jak w du*e, dopiero jak zerknę na lampe od spodu widzę że nie odcina zasilania. Na moich roślinach nie widzę żadnych niepokojących oznak 1 Quote Link to post Share on other sites
Guru 277 Posted April 4, 2020 Author Share Posted April 4, 2020 58 minut temu, bortek napisał: Na amazonie masz od ch**a mec light wpisz i bedzie 30euro chca z amazon za przesyłkę.. mógł bym cie prosic zebys mi to znalazl np na allegro i podał link? Jesli to nie problem oczywiscie dla ciebie Quote Link to post Share on other sites
Guru 277 Posted April 4, 2020 Author Share Posted April 4, 2020 12 minut temu, 2bro napisał: Mój mars ma podobnie. W nocy nie wygasa, nie jestem wstanie teraz zrobić zdjęcia bo mamy dzień. Jak ja na to patrzę to diody po prostu pokazują swoją barwę - wchodząc do ciemnego pokoju uchylając Boxa ciemno jak w du*e, dopiero jak zerknę na lampe od spodu widzę że nie odcina zasilania. Na moich roślinach nie widzę żadnych niepokojących oznak Ziomek kiedys mialem inna lampę full spectrum i tez żażyła sie jedna dioda i tez nie bylo tego widać przy otwarciu boxa dopiero jak sie spojrzalo od spodu lampy a mimo to zhermiony byl caly box.. rzycze ci tego zebys nie mial tego problemu. W tym aktualnym grow jeden plant juz wywalił banany.. wiec nastepne planty to kwestia czasu dlatego chyba przerwę to grow.. wkur***jestem okrpnie kolejna porażka ale co poradzisz.. Quote Link to post Share on other sites
bortek 1,211 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Zostaw je nie musialy sie wszystkie zhermic. Mozesz z obi zamowic kondensator ks-1 Quote Link to post Share on other sites
2bro 44 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 (edited) Jeżeli na tym.etapie nie ma żadnych objawów hermienia się rośliny to czy coś jeszcze może się wydarzyć? Roślina w połowie kwitnienia może jeszcze wydać kwiaty męskie i sama się zapali? Jeżeli tak to porazka Ale ryzyk fizyk... nawet jeśli poczekam do końca I przerobie to na hasz. Jeżeli chodzi o kondensatory o którym wspominał bortek chętnie zakupie, wiecie może czy dostanę coś takiego w dowolnym growshopie w Holandii? Edited April 4, 2020 by 2bro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts