vitecky 41 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Cierpliwosci kolego... I poczytaj troche, youtube tez jest spoko Quote Link to post Share on other sites
WeedBeg 1 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Sam jestem na początku drogi i przyznaję, że największym problemem z kiełkowaniem byłem ja sam 🙂 Za dużo kombinowania, ostatecznie jak dałem nasiona na mokry ręcznik, władowałem do szafy i 'zapomniałem' było najlepiej 🙂 Nawet i 2 cm ładowałem do ziemi i poszło ładnie, a i nawet nasiono od razu do ziemi dałem i też zadziałało. Jedno co wiem na początek, że czasami lepiej dzień poczekać i nie przedobrzyć, niż się pospieszyć, bo potem tydzień w upe, roślinka robi pauze jak dochodzi do siebie. Na pewno dużo już tutaj poczytałeś, że spokój przede wszystkim, potwierdzam, wszytko na spokojnie, czas robi swoje. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_gd1 0 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 przyznam szczerze że ja też za dużo biegam przy tym nasionku właśnie przed chwilą chciałem podejrzeć ale dam spokój wilgoć ma ciepło też to poczekam 😜 tylko teraz nie wiem sam co robic następnym razem jak pod ręczniki położe (a ja kupuję automaty i ponoć maja gorzej żeby się wykluc i dlatego wruca sie na 12 do 24 h do wody potem ręczniki) tak więc jak wrzucę od razu pid ręczniki i powiedzmy wyjdzie kiełek to od razu wrzucić do ziemi czy poczekać aż urośnie do ok 1,5 cm i wtedy do ziemi??? 🤪 Quote Link to post Share on other sites
WeedBeg 1 Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 To ja ci zaproponuje jeszcze coś innego, też działa 🙂 Zasadź nasionko od razu do doniczki w ziemie, na jakiś 1cm, podlej delikatnie i do ciemnego, zobaczysz, że też zadziała. Tych sposobów jest tyle ile ludzi na forum 🙂 Na automaty, ponoć, taki sposób jest najlepszy, bo, ponoć, automaty nie lubią kombinowania, przenoszenia, dotykania, każda taka akcja może je pauzować/stresować. Od co.... 😜 Quote Link to post Share on other sites
Marcin_gd1 0 Posted August 2, 2019 Author Share Posted August 2, 2019 (edited) dziękuję Ci kokego za pomoc. Ogólnie w tej chwili sytuacja Mam taką że nasionko jak pękło wyszedł delikatny kiełek przesadziłem do ziemi ale ona była według mnie zbyt mokra A nie miałem tutaj innej I wziąłem go z powrotem pod chusteczki na tym nasionku jak wyjąłem z ziemi była czarna i zielona kropka Bałem się że może zgniło ale dzisiaj zaglądałem pod chusteczki wystawiło około 5 mm kiełek z tym że jest cieniutki i co teraz zrobić w ziemię czy czekać pozdrawiam Edited August 2, 2019 by Marcin_gd1 Quote Link to post Share on other sites
Marcin_gd1 0 Posted August 2, 2019 Author Share Posted August 2, 2019 dziękuję Ci kokego za pomoc. Ogólnie w tej chwili sytuacja Mam taką że nasionko jak pękło wyszedł delikatny kiełek przesadziłem do ziemi ale ona była według mnie zbyt mokra A nie miałem tutaj innej I wziąłem go z powrotem pod chusteczki na tym nasionku jak wyjąłem z ziemi była czarna i zielona kropka Bałem się że może zgniło ale dzisiaj zaglądałem pod chusteczki wystawiło około 5 mm kiełek z tym że jest cieniutki i co teraz zrobić w ziemię czy czekać pozdrawiam witam wszystkich poraz kolejny Nasionko jest już w ziemi, ziemia ma już dobra wilgotnośc a temperatura ziemi 25.4 👌 😁 teraz czekam na wyjście z ziemi pierwszych listków Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tedsharp 16 Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Czy poczekasz czy w ziemie - wg mnie żadna różnica. Zostawić i niech sam rośnie. Ja np jak wystawi kiełek to ładuje do małych doniczek, lekko woda max100ml i zostawić we włączonym boxie na 3-4 dni. Lampe daje wysoko by ziemia szybko nie wyschła. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_gd1 0 Posted August 17, 2019 Author Share Posted August 17, 2019 Mam takie pytanie czy w boksie 40 x 40 mogę posadzić 2 roślinki Quote Link to post Share on other sites
Stary czlowiek i moze 31 Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 tak Quote Link to post Share on other sites
zgREDex 191 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 (edited) siema..podlacze sie pod temat..mam nasiona AK472 AF oraz Think Differenta AFa w torfowych krążkach,wlasnie mija 72h. Warunki: 27.°C ,wilgotnosc w boxie 60-65%,same krążki mają średnia temp.24.5°C-25°C,LED 24h on. Co wy o tym sadzicie? ile u was kielkowalo w krazkach torfowych? Bo wydaje mi się ze w płatkach kosmetycznych na talerzyku zazwyczaj bylo szybciej. Edited August 21, 2019 by zgREDex Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts