Jump to content
Aby oglądać GrowLogi i zdjęcia z działów InDoor oraz OutDoor galerii musisz się zalogować ! ×
nasiona marihuany, nasiona konopi
nasiona marihuany
marihuana
GanjaFarmer
thc-thc.com indorshop.pl seedstockers.com

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

 

Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash 

 

med_gallery_27223_375_373097.jpg

 

 

Zapowiedziane co prawda już zjedzone  :laugh:

 

Mega mocne masło z haszyszu.

Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych.

 

Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu.

 

Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%.

 

Składniki:

  • haszysz 3 gramy
  • masło 120 gram

Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie.

 

Klarowanie masła.

Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło.

Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych.

 

Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle.

 

Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe :)

Po kilku godzinach zdatne do spożycia.

Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia.

 

Masło wychodzi 100g

 

gallery_27223_375_50338.jpg

 

 

:indiana:  z buchem ludziska z buchem  :indiana:

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Po raz kolejny masło które znika z miseczki w mgnieniu oka :)

Mocne w działaniu, tym razem większa ilośc masła.

Z 200gram masła po sklarowaniu wyszło 150 g i w połaczeniu z haszyszem nie traci już więcej z gramatury.

Tym razem robiłam dwie miesczki

 

gallery_27223_375_96608.jpg

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
  • 1 year later...

Witam

Mam pytanko czy te Maselko mogę gotować na parze? Bo naprzyklad w ten sposób robiłem już masło z trawki i wszystko było Oki a teraz pierwszy raz będę próbował zrobić z haszu więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać ;)

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Kolejny kozacki przepis..po maselku z lisci cukrowych i topkow przyszedł czas na Hasish Butter. Choć z małymi problemami(pozostało trochę fusów-nierozpuszczonego haszu który osiada na dnie) to i tak jest mega. Aromat, smak-kadzidlo. Dodałem do porannej kawy. Aromat kawy+haszu/kadzidla jak w Marokanskiej kafejce. Dziś już wiem że nic nie jest w stanie mnie wkurw##.. Peace and love hahahaha😑😑😃😃😑😑:czeko:

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Silnie relaxujaca.. Bardzo przyjemna.. Nie przytłacza głowy ale odcina nogi hahah. Z czasem działania to już zależy.. Najszybsza to z rana gdy żołądek jest pusty.. Po jedzonku 30-60minut. 

Edited by zgREDex
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+