Jump to content
nasiona marihuany, nasiona konopi
nasiona marihuany
thc-thc.com indorshop.pl seedstockers.com

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

 

Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash 

 

med_gallery_27223_375_373097.jpg

 

 

Zapowiedziane co prawda już zjedzone  :laugh:

 

Mega mocne masło z haszyszu.

Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych.

 

Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu.

 

Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%.

 

Składniki:

  • haszysz 3 gramy
  • masło 120 gram

Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie.

 

Klarowanie masła.

Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło.

Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych.

 

Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle.

 

Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe :)

Po kilku godzinach zdatne do spożycia.

Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia.

 

Masło wychodzi 100g

 

gallery_27223_375_50338.jpg

 

 

:indiana:  z buchem ludziska z buchem  :indiana:

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po raz kolejny masło które znika z miseczki w mgnieniu oka :)

Mocne w działaniu, tym razem większa ilośc masła.

Z 200gram masła po sklarowaniu wyszło 150 g i w połaczeniu z haszyszem nie traci już więcej z gramatury.

Tym razem robiłam dwie miesczki

 

gallery_27223_375_96608.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Czy maslo z zawartoscia 81% tlusczu bedzie sie nadawac ? Czy musi byc koniecznie ponad 83%? z Gory Dzieki 

Share this post


Link to post
Share on other sites

siema :elo:

Ważne aby miało powyżej 80% więc takie też jest bardzo dobre, polecam sklarować je, będzie smaczniejsze, można będzie używać w wysokich temperaturach, a termin ważności takiego masła jest kilkanaście razy dłuższy niż zwykłego.

Tutaj przepis na masło klarowane 

 

:indiana:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam sklarowalem maselko i wyszlo kozak. Dziekuje za pomoc i polecam !

 

Dobrego Dnia.Radek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Mam pytanko czy te Maselko mogę gotować na parze? Bo naprzyklad w ten sposób robiłem już masło z trawki i wszystko było Oki a teraz pierwszy raz będę próbował zrobić z haszu więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+