Skocz do zawartości
thc-thc

grower

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

 

Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash 

 

med_gallery_27223_375_373097.jpg

 

 

Zapowiedziane co prawda już zjedzone  :laugh:

 

Mega mocne masło z haszyszu.

Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych.

 

Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu.

 

Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%.

 

Składniki:

  • haszysz 3 gramy
  • masło 120 gram

Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie.

 

Klarowanie masła.

Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło.

Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych.

 

Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle.

 

Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe :)

Po kilku godzinach zdatne do spożycia.

Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia.

 

Masło wychodzi 100g

 

gallery_27223_375_50338.jpg

 

 

:indiana:  z buchem ludziska z buchem  :indiana:

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

  • 5 miesięcy temu...

siema :elo:

Ważne aby miało powyżej 80% więc takie też jest bardzo dobre, polecam sklarować je, będzie smaczniejsze, można będzie używać w wysokich temperaturach, a termin ważności takiego masła jest kilkanaście razy dłuższy niż zwykłego.

Tutaj przepis na masło klarowane 

 

:indiana:

 

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

  • 1 rok później...
  • 3 lata później...

Kolejny kozacki przepis..po maselku z lisci cukrowych i topkow przyszedł czas na Hasish Butter. Choć z małymi problemami(pozostało trochę fusów-nierozpuszczonego haszu który osiada na dnie) to i tak jest mega. Aromat, smak-kadzidlo. Dodałem do porannej kawy. Aromat kawy+haszu/kadzidla jak w Marokanskiej kafejce. Dziś już wiem że nic nie jest w stanie mnie wkurw##.. Peace and love hahahaha😑😑😃😃😑😑:czeko:

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+