Witam.
Mam 20 lat i ostatnio obejrzałem wyniki echa mojego serca które było wykonywane jakieś 7 lat temu. Z tego co wyczytałem mam: "powiększenie prawej komory serca 25,4 mm co stanowi 143% średniej normy". to jedyna niepokojąca rzecz. Badanie było robione 7 lat temu a ja od 4 lat pale marihuane i to prawie codziennie. Czy jest tu ktoś kto ma podobny problem lub się zna na tym i czy może mi powiedzieć czy powinienem przestać palić?
Dodam że większych problemów z sercem nie odczuwam, raz na jakiś czas może kołątanie i czasami jak się za bardzo zjaram to podnosi mi się znacznie tętno i popadam w różne paranoje...tzw. bad tripy
Wada serca a palenie
Rozpoczęty przez majkiel91, 04 lut 2012 18:35
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 luty 2012 - 18:35
Napisano 04 luty 2012 - 18:59
Zrób nowe badania. Z wynikami idź do lekarza i porozmawiaj z nim o tym. Wbrew pozorom lekarze to nie jest "ciemna masa" i wielu z nich ma rzeczową wiedzę nt. marihuany. Wiadomo też że, palenie czegokolwiek, na pewno nie wpływa dobrze na serce. Takie gdybanie userów trawka.org raczej nie doprowadzi cię do rozwiązania.
Art. 40 - Lekarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z pacjentem, a uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu.
Art. 40 - Lekarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z pacjentem, a uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu.
Napisano 04 luty 2012 - 20:38
na waszym miejscu zaczalbym sie martwic co jecie i ile jecie i jak jecie a,nie paleniem , ziomek mial starszne kolotanie serca , klocia ,jakies parzenie przestal palic na pol roku dalej to samo jeden lekarz , drugo trzeci i okazalo sie ze cos mial z watroba hehe a bole jak serca , i calkiem idealnie odczuwalne w tym samym miejscu, wiec nie przejadamy sie nie jemy po 18 i omijamy fastfody i alkochol tez okazjionalnie fajki w CenzurA i zyjemy szcesliwi bez problemow, smazac zioko
Napisano 05 luty 2012 - 15:39
dodam tylko ze zaden lekarz na pewn nie powie Ci ze mozesz sobie spokojnie palic dalej. nie te czasy, nie ten kraj. jak pisalem wczesniej - moj zlecil mi przestawic sie na gorzalke:)
Napisano 05 luty 2012 - 17:54
w tym właśnie problem bo nie wyobrażam sobie życia bez mj
. A gorzały nie nawidze, po 1 kieliszku omal się nie pożygam, browar tak, ale ogólnie nie przepadam zbytnio za alko
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 members, 1 guests, 0 anonymous users