Skocz do zawartości

Bycie pod wpływem THC i wcześniejsza wpadka

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 17:06

Witam,

jakiś czas temu zostałem złapany z 0.48g marihuany, aktualnie czekam na list z prokuratury. Wiem, że policja patrolująca osiedla często ma przy sobie palmtopy z dostępem do bazy. Mam świadomość, że przy każdym spisaniu będę trzepany (prawdopodobieństwo, że coś posiadam rośnie).

Co się dzieje w momencie kiedy złapią mnie pod wpływem THC, ale nic przy sobie nie będę miał? Czy policja ma wtedy prawo wziąć mnie na dołek, zrobić testy i rewizje w mieszkaniu (uwzględniając fakt, że wcześniej wpadłem)? Czy coś takiego może mieć wpływ na rozprawę, którą będę miał za wcześniejszą wpadkę? Czy to już bardziej kwestia dogadania się z policjantami?

Z góry dziękuję za pomoc
pkr

HEMP.PL...&... ......Pełny profesjonalizm od 1999r...... HEMP.PL...&... ......Nawozy: Canna, Biocanna, Atami, Hesi, Hy-Pro, Biobizz, Plagron, GHE ...itd...... HEMP.PL...&... ......Oświetlenie: Energooszczędne, Led, HPS, MH, Philips, GIB Lighting, Osram, Elektrox .....itd...... HEMP.PL...&... ...... Systemy Hydroponiczne, Aeroponiczne, Wertykalne, Ukorzeniające...... HEMP.PL...&... ......Pomiar i regulacja pH, Automatyczne Systemy Sterujące...... HEMP.PL...&... ......Separatory pyłu, Extraktory, Prasy, Jonizatory...... HEMP.PL...&... ......Wentylacja, Filtracja powietrza, Neutralizacja Zapachów...... HEMP.PL...&... ......Dwutlenek Węgla CO2, Doniczki, Zbiorniki, Podłoża Uprawowe, Folie Specjalistyczne...... HEMP.PL...&... ......Lufki, Fajki Wodne, Blunty, Bibułki, Grindery-Rozdrabniacze, VAPORIZERY, wagi elektroniczne i wiele innych ........ zobacz sam :)...... HEMP.PL...&...

#2 Gość_FataMorgana M_*

• Gość

Napisano 19 styczeń 2012 - 17:28

przeczytaj ustawe o przeciwdzialaniu narkomanii i orzecznictwo SN to bd wiedzial. ewentualnie wersja skrocona - poradnik konusmenta konopii. pozdro

a najlepiej oba

#3 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 18:25

hmm nie znalazłem analogicznego tematu na tym forum, który w pełni wyczerpałby temat.

#4 Norbi

• Kartel
  • 67 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 20:22

Wyświetl postUżytkownik Piper989433 dnia 19 styczeń 2012 - 20:15 napisał

mozesz psa wysmiac jak nic przy sobie nie masz

A pies w zamian zabierze Cie na komendę, przeszuka i wylądujesz na dołku . Bycie po wpływem to podejrzenie o posiadanie,a jak się przyznasz że paliłeś w PL to przy odrobinie 'szczęścia' przybiją Ci zarzut posiadania. Jak pies nie jest chamski, to niema sensu go wyśmiewać bo może się przypierdzielić, a tak nikt nie powinien się czepiać.

" Samo posiadanie substancji w małych ilościach lub w organizmie nie musi prowadzić do ukarania osoby zażywającej narkotyk. Jest jednak bezprawne. "

link do całości: http://lex.pl/?cmd=artykul,9635

#5 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 20:51

Wiadomo, że nie będę się stawiał policji - w przypadku zaistnienia takiej sytuacji będę starał się dogadać. Kurcze nie myślałem, że wystarczy być zjaranym żeby wylądować na dołku :|

#6 Norbi

• Kartel
  • 67 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 20:59

To nie tak że jak jesteś pod wpływem to pójdziesz na dołek. Jak nie robisz problemów to puszczą Cie do domu i ewentualnie dostaniesz wezwanie na komendę. I na komendzie sprawa się zakończy.

#7 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 21:04

W zasadzie to już dwa razy mnie złapali jak byłem pod wpływem i nic nie było oprócz trzepania. Nigdy nie byłem tak zjarany żeby totalnie nie ogarnąć i np. kłócić się z policją. Zastanawiam się czy coś się zmienia w przypadku jeśli złapali mnie z 0.5g, od tego czasu nigdy nie spisywali mnie na zjaraniu i nie wiem czego się mogę spodzeiwać.

#8 Qbaa

• Aktywni
  • 298 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 00:36

Bycie pod wpływem tetrohydrokanabinolu jest w Polsce CAŁKOWICIE* legalne i myśle, że ten temat jest wyczerpany.
Ktoś wyżej napisał, że mogą posiadanie przybić.. Haha
Bzdury!

*(Chyba, że coś zmienili po ostatnich nowelizacjach)

#9 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 10:52

No a ten link przytoczony przez Norbiego? http://lex.pl/?cmd=artykul,9635

#10 Qbaa

• Aktywni
  • 298 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 12:50

a wyczytałeś gdzieś tam, że karają bo ja nie?

Nie karają.

#11 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 13:17

Tzn. inaczej - ukarać będzie faktycznie ciężko. Ale boje się, że jak mnie złapią zjaranego i zobaczą, że wpadłem już to mnie wezmą na dołek i będą mieli powód do zrobienia rewizji w mieszkaniu.

#12 Qbaa

• Aktywni
  • 298 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 14:28

Nie. Jeżeli znaleźliby przy Tobie opalnoną fifke, wtedy mogą przystąpić do działania.
Sam stan, w którym sie znajdujesz, to Twoja sprawa i nie podlega karze.

Teraz logicznie rzecz biorąc jak Ci udowodnią, że paliłeś?
Robiąc test na THC?
Mówisz, że byłeś wczoraj, kilka dni wcześniej bądz tydzień temu w klubie i ktoś w toalecie mógł palić skręta.

Jeżeli trafił byś na policjanta kurwę, to i podrzuci Ci cokolwiek.

#13 pkr

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 14:53

No w sumie fakt, na 100% nie będę nic przy sobie nosił, nawet zapalniczki :P Teraz komplikując sprawę: gorzej jeśli znajdą coś przy moim koledze z którym aktualnie idę :D

#14 cheton

• ModTeam
  • 1125 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 15:20

Moze tez o tym czytaliscie, moze nie...Sprawa wygladala tak, ze podczas jazdy samochodem goscia zatrzymala policja, zrobili mu badania jakims nowym narkotestem(ktore czasem wskazuja bledny wynik), wyszlo, ze niby jest pod wplywem THC.Oczywiscie koles zapieral sie, ze to niemozliwe.Zabrali go na dolek, w domu zrobili przeszukanie.Poprosil o badanie krwi bodajze, ktore wykluczylo obecnosc substancji zakazanych w jego organizmie.Jak to dalej sie potoczylo, nie pamietam.Na pewno goscia wypuscili i oddali mu prawko, ale wlasnie przeszukanie na chacie mial.Nie wiem czy zgodnie z prawem czy nie, ale mial.Jak znajde ten artykul, to pedesle tutaj :wink:

edit:Znalazlem, troche mi sie pomylilo, ze szybko mu oddali prawko, itd.Jednak jak widac, za samo bycie pod wplywem mozna sie spodziewac wjazdu na chate, wiec Ci, ktorzy twierdza inaczej, grubo sie myla.Nie jest to regula, ale tez nie mozna wykluczyc takiej mozliwosci, ze jak Was policja zlapie na "bombie" nic z tego nie bedzie, jesli przy sobie nic nie macie.Prosze, oto artykul http://trawka.org/to...lany-narkotest/ .

#15 rasz

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04 luty 2012 - 22:22

jak idziesz z kims kto ma palenie i u niego znajda jedziesz tez na dołek i też możesz mieć trzepanie chałupy.

#16 a b c

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08 luty 2012 - 17:36

Hmmm... A co jeśli złapią ucznia w szkole pod wpływem marihuany?? Co wtedy?

#17 Piper

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 09 luty 2012 - 11:21

wezwa rodzicow/policje zalezy chyba od szkoly mojego kumpla jak zlapali obylo sie bez tych drugich

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 members, 1 guests, 0 anonymous users