Skocz do zawartości

"Zdoła - Powieść Do Bakania"

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Duszpasterz

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06 maj 2011 - 23:39

To nie jest książka. To portal do innego wymiaru. Jeśli nie masz odwagi na trip w nieznane, zapomnij, że kiedykolwiek słyszałeś o Zdole – powieści do bakania...

Od ponad roku Zdoła mąci umysły. W tym czasie nazywano ją dziełem szaleńca, księgą Szatana, mantrą Jah. Dlaczego? W połączeniu z marihuaną Zdoła rozwiera czytelnikowi powiekę trzeciego oka. Czytając Zdołę patrzysz szóstym zmysłem. Jeśli nie jesteś na odpowiednim stopniu wtajemniczenia, ujrzysz diabła i szaleństwo. Jeśli jesteś gotów, poznasz tajemnice Jah...

Dlatego zanim zamówisz Zdołę koniecznie odpowiedz sobie na pytania:
1. Czy marihuana to dla Ciebie święte ziele?
2. Czy jesteś gotów uwierzyć, że jesteśmy więźniami iluzji?
3. Czy chcesz poznać prawdę?

Jeśli odpowiedziałeś 3x tak - odbierz Twój egzemplarz. W innym wypadku odradzam Ci czytanie tej książki.

"Zdołę" nabędziesz także w internetowej księgarni Matras. Z fragmentami możesz zapoznać się tutaj: Zhukov, Babilon.
Żeby odebrać promocyjny egzemplarz, kliknij tutaj.

HEMP.PL...&... ......Pełny profesjonalizm od 1999r...... HEMP.PL...&... ......Nawozy: Canna, Biocanna, Atami, Hesi, Hy-Pro, Biobizz, Plagron, GHE ...itd...... HEMP.PL...&... ......Oświetlenie: Energooszczędne, Led, HPS, MH, Philips, GIB Lighting, Osram, Elektrox .....itd...... HEMP.PL...&... ...... Systemy Hydroponiczne, Aeroponiczne, Wertykalne, Ukorzeniające...... HEMP.PL...&... ......Pomiar i regulacja pH, Automatyczne Systemy Sterujące...... HEMP.PL...&... ......Separatory pyłu, Extraktory, Prasy, Jonizatory...... HEMP.PL...&... ......Wentylacja, Filtracja powietrza, Neutralizacja Zapachów...... HEMP.PL...&... ......Dwutlenek Węgla CO2, Doniczki, Zbiorniki, Podłoża Uprawowe, Folie Specjalistyczne...... HEMP.PL...&... ......Lufki, Fajki Wodne, Blunty, Bibułki, Grindery-Rozdrabniacze, VAPORIZERY, wagi elektroniczne i wiele innych ........ zobacz sam :)...... HEMP.PL...&...

#2 sebastianek

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 07 maj 2011 - 21:29

Fragment mnie uprzedził,a 30 zł można inaczej spożytkować...

#3 Kibic

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 18 maj 2011 - 21:29

Puśćcie jeszcze raz aukcje po 16,9zł te książki a polecą jak świeże bułeczki.

Polek: podlaczam sie, tez bym sobie za 16,9 zamowil :]

#4 Duszpasterz

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 19 maj 2011 - 13:18

Panie i panowie! Zawrotnie niska cena była promocją dla pierwszych odważnych! Jednakże w dowód wdzięczności dla wielce szacownego forum trawka.org za ugoszczenie nas w tym miejscu, mamy dla Was ekskluzywne rozwiązanie. Kto ma ochotę na książeczkę niech wyrazi poniżej swoje pragnienie, a my wystawimy pożądaną ilość na allegro i linka wkleimy tutaj. Tylko cicho sza, niech to zostanie między nami :blant:

#5 PoLek

• ModTeam
  • 367 postów

Napisano 19 maj 2011 - 15:35

To ja wpisuje sie jako pierwszy chetny :wink:

#6 ZbaQs

• Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 20 maj 2011 - 04:51

CenzurA, a ja juz zamoiwlem za 21.. to moze mi cene obnizycie, bo jeszcze nie wplacilem flo? ;]
mhm? ;]

#7 Duszpasterz

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 20 maj 2011 - 08:12

@PoLek
złóż proszę zamówienie na tej aukcji http://allegro.pl/zd...1619578932.html

@PoLek i ZbaQs

wpłaćcie 16,90 + koszty przesyłki. W tytule przelewu wpiszcie hasło "nic nie jest jednoznaczne".

#8 ZbaQs

• Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 20 maj 2011 - 09:01

No i to mi sie podoba :D Szacun Ziom :respekt:
dzisiaj przesylam pieniazki.

#9 PoLek

• ModTeam
  • 367 postów

Napisano 21 maj 2011 - 12:42

Duszpasterz odbierz pw :wink:

#10 Kibic

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 23 maj 2011 - 23:08

Też reflektuję na taki bonus. Tylko ciiiicho sza..

#11 Duszpasterz

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 24 maj 2011 - 06:35

hasło znasz (:

#12 PoLek

• ModTeam
  • 367 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 13:12

Wczoraj w nocy przeczytalem Zdole i musze przyznac ze to bardzo dobra ksiaza.
Mam tylko jedna rade - nie podchodzcie do niej bez odpowiedniej dawki thc w sobie, naprawde zawarte w tytule "powiesc do bakania" to nie przelewki :wink:
moge jedynie polecic przeczytanie jej

#13 Kibic

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 18:45

Też już czytam, fajnie się zaczyna :]

#14 Kibic

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 09 sierpień 2011 - 12:24

Muszę przyznać, że książka jest świetna. Pierwsze pare stron wydało mi się dość dziwnych, pisanie slangiem i o dość nieprzyziemnych sprawach nakazało mi się zastanowić, czy faktycznie chce kontynuować czytanie. Widać nie mogłem od razu złapać abstrakcji języka, którym książka została napisana oraz świetnego wyższego przekazu.. a później już poleciało.. Czytało się bardzo przyjemnie i ciekawie, a druga połowa książki mnie już tak trzymała w napięciu, że nie mogłem się oderwać. Ostatanie 20 stron przeczytałem bez mrugnięcia okiem i żałowałem że to już koniec.

Jedyne do czego idzie się przyczepić to pare błędów interpunkcyjnych, nie została tak dopieszczona pod tym względem, jak tego oczekuje od książki, którą można kupić w księgarni. Czasami gryzły w oczy podwójne spacje (tak, jestem pedantem).

Jednak całokształt bardzo ciekawy, polecam wszystkim, takich jazd jak w książce może pozazdrościć nie jeden palacz :]

#15 thc86

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 09 sierpień 2011 - 21:07

Czy ktoś wie może co się stało z autorem książki ? Dlaczego zmarł ?
edit:
Znalazłem notkę gdzieś, że podobno przedawkował narkotyki...

Użytkownik thc86 edytował ten post 09 sierpień 2011 - 21:11

#16 Vito

• Administrator
  • 508 postów

Napisano 14 sierpień 2011 - 12:31

Rafał Tumski (ur. 1982, zm. 2009) – wrocławianin. Absolwent X L.O. we Wrocławiu, rozpoczął studia na wrocławskim Wydziale Archeologii, nie ukończył. Zmarł w kwietniu 2009 w nie do końca wyjaśnionych okolicznościach, oficjalnie w wyniku przedawkowania narkotyków. Pozostawił po sobie rękopisy dwóch powieści: "Zdoła" i "Rozewrzeć Światłem".

#17 Aster

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 13:14

Czytając „Zdołę” straciłam poczucie rzeczywistości. Powieść wciąga w wir przygód i zaskakujących zwrotów akcji, gdzie zaciera się granica pomiędzy tym co istnieje naprawdę, a światem wyobraźni.
We Wrocławiu toczy się zaciekła walka między podziemiem, a siłami zła - Babilonem, a abstrakcyjny sposób narracji tylko dodaje całej akcji tempa oraz potęguje napięcie, które rośnie wraz z każdym słowem. Dużo tu zawiłości i niedopowiedzeń, które w nieprzeciętny sposób stwarzają atmosferę narkotycznego upojenia.
Ubakałam się „Zdołą”. To powieść wychodząca poza materialną rzeczywistość. Nafaszerowana kosmiczną energią wciąga jak narkotyk po ostatnie wersy.
Z wielką przyjemnością przeczytałam „Zdołę” po raz kolejny i polecam ją wszystkim wielbicielom trawki, oraz tym niepalącym, którzy w trakcie jej czytania na pewno poczują się jak pod wpływem "świętego zioła".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 members, 1 guests, 0 anonymous users