Reklama w TV
Napisano 06 sierpień 2010 - 12:31
http://brtvp.pl/niez.../cennik/cennik/
Teraz do rzeczy. Urzekła mnie pewna kreskówka na youtube ( ) . Trwa ona 3 minuty 35 sekund. Zakładając że do akcji przyłączy się chociażby 4tyś osób zrzucając się po 10zł starczyłoby na wykupienie owych 3 minut 35 sekund o jakiejś kijowej porze, ale zawsze coś. Trzeba dotrzeć do ludzi najsilniejszym do tego narzędziem, czyli TELEWIZJĄ.
Dorzucę ankietę żeby zobaczyć czy jest sens organizacji czegoś takiego.
Oczywiście nie jestem autorem tego filmiku i trzeba by się z nim porozumieć, wydaje mi się jednak że to nie byłby problem.
W kupie siła.
/ jak już robić akcje to nie lepiej krótszą reklamę ale kilka razy nawet o lepszych porach ? Ponad 3 minuty na reklame to mega dużo.
właściwie to tak ale fajnie by było lepiej przedstawić problem, skłonić do myślenia. To zależy w sumie też od tego ile osób zdecyduje się w czymś takim uczestniczyć.
#2 Gość_Don Luigi_*
Napisano 06 sierpień 2010 - 15:02
#3 Gość_baca993_*
Napisano 06 sierpień 2010 - 16:03
Napisano 06 sierpień 2010 - 17:43
Napisano 06 sierpień 2010 - 19:41
2. W telewizji publicznej to napewno nie przejdzie.
3. Myśle, że lepsza byłaby krótka reklama przedstawiająca statystyki zgonów po nałogach alkoholowych, tytoniowych i zestawienie do mj. A także uświadomienie, że ludzie po tym nie wariują, normalnie funkcjonują, ani nie ma cienkiej lini między sensi a białkiem,herą itd.
A na końcu krótki morał, przesłanie skłaniające do przemyśleń nawet jednostki o najbardziej ograniczonych horyzontach.
Napisano 06 sierpień 2010 - 19:56
Moim zdaniem naszą największą bronią jest telewizja, która wszelkie inne manifestacje omija z daleka.
Napisano 06 sierpień 2010 - 20:13
Napisano 06 sierpień 2010 - 22:18
#9 Gość_baca993_*
Napisano 07 sierpień 2010 - 08:36
Orientuje sie ktoś w tym?
Napisano 07 sierpień 2010 - 14:12
TV puszcza tylko to co jest jej na korzyść. Prosty przykład. Były teraz wybory i co TV przedstawiało tylko 3 kandydatów a o Korwinie ani słowa ;/ (pomijając te reklamy w TVP wielki plus dla nich ;D). Jak wiadomo legalna trawa jest niekorzystna dla mafii (czyli także dla polityków) więc nie będą w "swoich" telewizjach puszczać czegoś co mogło by przekonywać do poparcia legalizacji ;/
P.S Bardzo chciałbym żeby to co napisałem było nie prawdą i żeby ten pomysł się udał ;]
Napisano 07 sierpień 2010 - 14:34
Napisano 08 sierpień 2010 - 13:47
Musi w niej widnieć adres strony, tylko nie trawki, myślę o wolnych konopiach ale tam mohery i laicy w temacie mogą zagubić się w natłoku newsów, po prostu w reklamie adres strony np. "marihuana.pl" gdzie będzie krótki opis problemu, działania mj wszystko jak najprościej się da. Na TVP nie ma co liczyć, bo jak już wyświetlą to za nią lub przed nią wejdzie inna reklama mająca na celu ośmiecenie/zagatelizowanie naszej. To pierwsza próba więc lepiej nie porywać się na szeroką wodę - mniejsza stacja
Pozdro, buch za pomysł
Napisano 22 styczeń 2012 - 09:04
Po drugie - nie dość,że czas antenowy jest bardzo drogi, to nie zapominajcie o gigantycznych kosztach realizacji spotu. Można szukać sponsorów, owszem ale to są setki tysięcy brzęczących złotóweczek
ze spraw czysto technicznych, reklama nie powinna trwać dłużej niż 30sek, z tego powodu,że jest ona umieszczona w ulotnym medium i ludzie albo wyłączą telewizję albo zmienią stację jeśli trwa ona zbyt długo.
jak dla mnie to jedna wielka abstrakcja. Zacznijcie od mniej zaawansowanych mediów, i stopniowo coraz wyzej. nie porywajcie sie z motyką na słońce.
pozdrawia technik organizacji reklamy
Napisano 23 styczeń 2012 - 00:11
Napisano 24 styczeń 2012 - 02:40
Aby wyszło trzeba:
Budzącego zaufanie orędownika MJ, który ma kasy na to aby do edukować pospólstwo, a co najważniejsze musi mieć gdzie do edukowywać bo w mediach fakty są obracane na "wygodną strone".
Prawie Palikot tylko, że zaufania on tak wśród ludzi nie budzi (pokolenie komuny). No i nie ma swojej TV:P
Napisano 09 luty 2012 - 12:23
Napisano 13 luty 2012 - 14:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 members, 1 guests, 0 anonymous users